Skip to content Skip to footer

Chocolade panna cotta

Mie en place chocolade panna cotta

Wie zoet is krijgt lekkers en wat voor lekkers.  Een heerlijke panna cotta van chocolade die smelt op de tong.  Een eenvoudig dessert waarvan de basisversie uit slechts 3 ingrediënten bestaat: room, suiker en gelatine.   Volg onderstaande tips zodat jouw panna cotta de eyecatcher wordt op de Sinterklaas tafel.
*  Gebruik room van minstens 40% vetgehalte.
*  De juiste verhouding is 500 ml room en 3 gelatine blaadjes.
*  Gelatine laat je weken in koud water
*  Breng de room en de suiker zachtjes aan de kook.
Knijp de gelatine blaadjes uit en los ze op in de warme vloeistof.
Roer tot alle gelatine is opgelost.
Laat het mengsel niet meer koken.
Ben je op zoek naar recepten met panna cotta?  Kijk dan even hier voor inspiratie.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

500 ml room (40% vetgehalte)
of 250 ml room en 250 ml volle melk voor een iets lichtere versie
50 g suiker
3 blaadjes gelatine
150 g pure chocolade

Hoe maak je het:

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Warm de room (en de melk) op.  Voeg de suiker toe.  Breek de chocolade in stukjes en laat deze oplossen in de warme room.
Knijp de gelatine uit en roer (van het vuur) onder de room.  Zorg dat de gelatine volledig is opgelost.
Giet de panna cotta in glaasjes of potjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.