Chocolade reep

Chocolade reep

Begin maart is het weer Antwerp Chocolate week.  Een proeverroute in Antwerpen voor iedereen die graag chocolade lust en geef nu toe … wie lust er nu geen chocolade?  Het is niet alleen een fantastische smaakmaker.  Je houdt er ook nog eens een goed gevoel aan over én het zou het risico tegen hartaanvallen en beroertes verminderen.  Ja, ik weet het wel het gaat hier over pure chocolade van minstens 70%, maar die chocolade is ook heel erg lekker. Zeker in combinatie met hazelnoten, witte chocolade, melkchocolade en zachte veenbessen.  Deze chocolade reep is zo’n eenvoudig gerechtje, maar een ideaal afsluitertje voor na een lekkere maaltijd met een tasje koffie en goed gezelschap.  Of … een stiekem tussendoortje dat je hart sneller doet slaan.

Wat heb je nodig voor een grote plak chocolade (die je kan verdelen in kleine porties):

500 gram pure chocolade (minstens 70%)
500 gram melkchocolade
75 gram hazelnoten
30 gram gedroogde veenbessen
30 gram rozijnen
100 witte chocolade (ik gebruik de rondjes Callets)

Hoe maak je het:

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
Smelt de pure chocolade au bain-marie en doe hetzelfde voor de melkchocolade.
Roer de gesmolten chocolade tot een gladde massa.
Giet de pure chocolade in het voorbereide blik.  Spreid uit tot een gelijkmatige laag en laat afkoelen.
Hak de hazelnoten in grove stukken.
Meng onder de gesmolten melkchocolade de grof gehakte hazelnoten, de veenbessen en de rozijnen.
Giet het mengsel over de chocolade in het bakblik.
Strooi de witte chocolade Callets over de chocolade die nog nat is.
Laat minstens een uur afkoelen in de frigo.
Verwijder het bakpapier en snijd het plak chocolade in kleinere repen.

Love this ♥

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply