Skip to content Skip to footer

Chocolademousse

Mie en Place chocolademousse

Klassieke chocolademousse blijft een Belgisch topdessert en bovendien heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig.  Vier om precies te zijn.  De room en het eiwit zorgen ervoor dat je een luchtige chocolademousse krijgt.  De chocolade van minimum 55% zorgt voor een intense chocoladesmaak en dat wil je natuurlijk wel proeven als je een liefhebber bent van chocolade.  Dat dit recept in de smaak valt bij jong en oud, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen.  Onze Camille is ook fan van dit fluweelzacht toetje en daarom zet ik het toch eens op mijn blog.  Speciaal voor haar en misschien wel voor jou want dit is zo makkelijk om zelf te maken.   Hier kan ik nog blij van worden, de eenvoudige dingen.  Blijft zalig!

Wat heb je nodig voor (4 personen):

100 g Belgische Côte d’Or chocolade bijvoorbeeld Noir de Noir
2 super verse eieren (belangrijk want dit dessert bevat rauwe eieren)
100 ml room (opklopbaar, minstens 35%)
15 g suiker

Voor de afwerking kan je kiezen uit bijvoorbeeld pistache nootjes, fruit of chocoladeschilfers.

Hoe maak je het:

Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker op tot een luchtig, wit mengsel.
Smelt de chocolade “au bain-marie”. Breek de chocolade en doe die in een hittebestendige kom.  Zet de kom op een pan met lichtjes kokend water. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt.  Laat de chocolade rustig smelten en roer regelmatig.
Haal de kom uit het water en meng het opgeklopte eigeel onder de chocolade.
Klop de eiwitten super stijf met een mixer en lepel deze voorzichtig onder de chocolademousse.
Als laatste klop je de room op en meng je die ook onder je mousse.
Verdeel over glaasjes, potjes of kleine tassen.
Laat volledig opstijven in de koelkast.
Werk af met je favoriete topping en serveer onmiddellijk.

Eet je liever de gezonde versie? Kijk dan even hier.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,