Chocolademousse met avocado

Chocolademousse met avocado

Valentijn en chocolade … origineler kan het bijna niet  ☺  Een populair, klassiek nagerecht met chocolade is ongetwijfeld chocolademousse.  Heerlijk wanneer je pure chocolade gebruikt en je mousse heel luchtig maakt.  Specialer wanneer je er Baileysroom bij serveert.  Wil je kiezen voor nog een andere versie dan kan je deze chocolademousse met avocado proberen.  Geen eieren, room of suiker, maar wel een heerlijke chocoladesmaak.  Dit is werkelijk verrukkelijk én gezonder dan de traditionele versie.  Speciaal voor al de cupido’s die niet alleen op 14 februari romantisch willen zijn.  Het recept voor een bijzondere fluweelachtige chocolademousse met heel veel liefde (die je stiekem elke dag samen kan kan eten).

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
1 grote, rijpe avocado
1 rijpe banaan
4 eetlepels cacaopoeder (van goede kwaliteit)
snuifje zout
honing (naar smaak)
amandelmelk

Ik werkte dit heerlijke dessertje af met frambozen, amandelschilfers en munt.

Hoe maak je het:
Halveer de rijpe avocado en verwijder de pit.  Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een blender of keukenmachine.  Schil de banaan en snijd deze in grove stukken.  Mix de avocado en de banaan samen met de cacaopoeder en de amandelmelk zeer fijn.  De hoeveelheid amandelmelk is afhankelijk van de grootte van de banaan en avocado.  Voeg beetje per beetje toe zodat het mixen makkelijker gaat.

Breng op smaak met een snuifje zout (dit brengt de chocoladesmaak nog meer naar boven) en een beetje honing.

Spuit de chocolademousse in glaasjes (met een lepel lukt ook).  Laat de mousse minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Werk, voor het opdienen, af naar eigen smaak met bijvoorbeeld: frambozen, blauwe bessen, kokosrasp, hazelnoten, amandelschilfers, munt, chocoladeboontje, …

Hiermee ga je zeker je geliefde verrassen!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply