Chocolade, aardbeien en jarig zijn ❤️. Dat is voor mij de perfecte combo. Hoewel ik ben niet echt bezig met ouder worden, sta ik op mijn geboortedag toch even stil bij mijn leeftijd en daar word ik niet meteen vrolijk van 😉. Langs de andere kant is leeftijd natuurlijk maar een getal en ben ik gewoon gelukkig met mijn leven en gezin. Blij dat ik weer een nieuw levensjaar mag vieren met de allerliefste mensen en met chocoladetaart en aardbeien. Hoe heerlijk simpel kan het zijn?
Geniet ervan want deze dag komt nooit meer terug.
Wat heb je nodig (voor 1 taart):
250 g pure chocolade
250 g boter
80 g bloem
150 g Zusto (suikervervanger) of suiker
5 eieren
snuifje zout
Voor de afwerking:
aardbeien
slagroom
Hoe maak je het:
Klop de hele eieren samen met een snuifje zout en de Zusto tot een witte, schuimige massa. Smelt ondertussen de boter met de chocolade op een zacht vuurtje. Spatel het boter/chocolade mengsel onder het luchtige eiermengsel.
Zeef de bloem onder het beslag en schep voorzichtig om.
Boter een vorm in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bak in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 30 minuten.
Laat de taart even afkoelen en haal het dessert uit de vorm zodat deze verder kan afkoelen op een rooster.
Werk de chocoladetaart af met opgeklopte room en verse aardbeien.
Lekker ❤️
Wist je dat ik elk jaar mijn verjaardag vier met aardbeien? Je vindt alle recepten hier.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs