Ze zijn uit hetzelfde hout gesneden of nog beter gemaakt van hetzelfde sterrenstof … Camille en haar papa. Ik voelde het meteen toen ze geboren werd. Midden in de nacht, met een prachtige (bijna) volle maan. Ze had sterren in haar ogen en een gloed van goud. Nick zijn blik toen hij de eerste keer naar haar keek, zal ik nooit vergeten. Die onvoorwaardelijke liefde waar elke dochter van dromen kan … Na alles wat ik heb meegemaakt vroeger, kan ik er, hier en nu, enorm van genieten.
Sterrenstof en maanzaad blijken twee magische woorden te zijn voor mij, gevuld met liefde en mateloos respect. Moest ik de liefde tussen die twee moeten omzetten in een gerechtje dan zou het zonder enige twijfel deze fantastische citroencake met maanzaad zijn.
Wat heb je nodig (voor 1 citroencake met maanzaad):
Ik haalde inspiratie bij Yotam Ottolenghi
Voor de cake:
4 eieren
225 g suiker
125 g zure room
75 g boter
10 g maanzaad
1 eetlepel rasp van ongeveer 2 bio citroenen
175 g bloem
1 ¼ theelepel bakpoeder
snuifje zout
Voor de afwerking:
150 g poedersuiker
2 eetlepels citroensap
citroen schijfjes
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 160°C. Boter de cakevorm in en bestuif met bloem.
Klop de eieren en de suiker tot een bleek en schuimig mengsel. Voeg de zure room toe en blijf kloppen tot alles goed vermengd is en het mengsel wat dikker is.
Laat de boter smelten en voeg het maanzaad toe. Zet van het vuur en voeg het citroenrasp toe.
Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en spatel het onder het eiermengsel.
Meng de gesmolten boter onder het beslag.
Schep het beslag in de vorm en plaats de cake in de oven voor ongeveer 50 minuten.
Controleer de gaar tijd met een prikker.
Meng de poedersuiker met het citroensap met elkaar. Zet aan de kant.
Laat de citroencake met maanzaad afkoelen op een rooster. Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen uit kamertemperatuur.
Giet het glazuur over de cake en werk af met citroenschijfjes.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Nog meer inspiratie voor cake vind je hier.
Liefs,

