Skip to content Skip to footer

Courgette rolletjes met kaas

Courgette rolletjes met kaas

De lente is bijna hier! Voel jij het ook? Eindelijk. Het zonnetje begint te schijnen, de lucht is frisser en de natuur komt langzaam tot leven. Het is het perfecte moment om te genieten van lichte, frisse maaltijden die passen bij de lente vibes. Deze courgette rolletjes met kaas breng ik op smaak met Italiaanse kruiden voor een mediterrane twist. Een simpel, heerlijk vegetarisch recept dat jij zeker wilt maken. Ideaal voor een lichte lunch of als een smakelijk voorgerecht voor je volgende diner. Laat je verrassen door de smaken van de lente!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

2 courgette
1 ajuin
2 teentjes look
1 grote rode paprika
400 g passata van kerstomaten
peper
zout
italiaanse kruiden
basilicum
500 g ricotta
1 ei
lepel paneermeel
200 g gemalen Parmezaanse kaas
zeste van 1 bio citroen
olijfolie

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de ui, knoflook en paprika fijn. Verhit wat olijfolie in een stoofpot en fruit de groenten totdat ze glazig zijn. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat de saus op laag vuur stoven terwijl je de kaasvulling maakt.

Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, het ei, de Italiaanse kruiden en de citroenrasp. Voeg een lepel paneermeel toe om het kaasmengsel steviger te maken.

Snijd de uiteinden van de courgette af en schaaf met een mandoline plakken van 3 mm dik. Leg de plakken in een kruisvorm op elkaar en schep een lepel van de vulling in het midden. Vouw de plakken tot pakketjes en kruid ze met peper en zout.
Schep de saus in een ovenschaal en leg de rolletjes met de sluiting naar beneden in de saus. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven, tot de courgette beetgaar is.

Tips:
* Een lichte kaassaus over de rolletjes geeft het gerecht een extra smaakdimensie.
* Veggie gerechten herken je door het teken achter de omschrijving of door in de heerlijk veggie categorie te zoeken.

Proost op de lente!

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.