Courgette rolletjes

Courgette rolletjes

Tijd voor courgette.  Laat me je inspireren met een verrukkelijk receptje met deze dankbare groente.  Wat dacht je van gegrilde courgette rolletjes met ricotta, Parmezaan, basilicum, tomaten en gehakt?  Deze heerlijke ovenschotel kan je makkelijk op voorhand klaarmaken.  Vlak voor je aan tafel gaat even in de oven en je kan genieten van deze healthy variant van de traditionele canneloni.  Ontdek snel hoe je iedereen culinair kan verwennen met dit verrassend gerechtje.
Tip: liever veggie?  Laat het gehakt gerust weg.  De kazen zorgen voor voldoende vulling en hartigheid.

Wat heb je nodig voor 1 grote ovenschotel:

Voor de rolletjes:
2 courgettes

Voor de vulling:
500 g ricotta
100 Parmezaanse kaas
1 bosje verse basilicum
40 g paneermeel
grof zout
vers gemalen zwarte peper
1 teentje look
citroensap

Voor de saus:
1 grote ajuin
1 teentje look
690 g tomaten passata
basilicum gedroogd
peper
zout
150 g mascarpone
250 g gehakt (optioneel)
1 scheutje rode wijnazijn

Beetje geraspte Parmezaanse kaas voor de afwerking van je schotel.

Hoe maak je het:
Een lekkere tomatensaus krijg je door de saus lang genoeg te laten pruttelen op een zacht vuurtje.  We beginnen dus met de saus.  Neem hiervoor een grote, lage stoofpot.  Snipper de ui en look fijn en stoof ze glazig in olijfolie.  Blus met een beetje rode wijnazijn.  Laat het scherpe van de azijn even verdampen.  Voeg het gehakt toe en bak het rul (constant met een vork roeren zodat het gehakt los gebakken wordt).  Voeg de passata toe en kruid met gedroogde basilicum, peper en zout.  Voeg ook de mascarpone toe.  De kaas zal langzaam smelten in de saus en deze romig maken.  Plaats een deksel op de pan en laat rustig pruttelen op een laag vuurtje.

Neem een grote mengkom en waarin je de ricotta mengt met de geraspte Parmezaanse kaas en het paneermeel.  Hak de basilicum fijn en voeg samen met de geperste look bij de kazen.  Breng op smaak met peper, zout en citroensap.  Zet het kaasmengsel even aan de kant.

Gebruik een mandoline om dunne plakken van de courgette de schaven.  Grill de dunne plakken courgette langs 2 kanten in een hete grillpan.  Leg ze (van elkaar) op keukenpapier aan de kant tot alle plakken gegrild zijn.

Neem een grote ovenschaal en giet hierin de romige tomaten-gehakt saus.
Leg hoopjes kaasvulling op de courgettelinten en rol ze zorgvuldig op.  Zet de rolletjes netjes naast elkaar in de saus.

Werk de schotel af met geraspte Parmezaanse kaas over de rolletjes.  Zet even onder de grill tot de kaas bovenaan goudbruin kleurt.
Super lekker!

Liefs!

image_pdfimage_print

Leave a Reply