Courgetti met kip

Courgetti met kip

Sinds ik de trotse eigenaar ben van een de Buyer-grillpan, doe ik niets liever dan kip grillen.  Deze pan is top en de investering waard, zeker als je bedenkt dat je hiermee het zomerseizoen en de bijhorende barbecueperiode langer kan laten duren.
Met deze gegrilde kip met mozzarella, tomatensalsa en courgetti is het feest in de keuken of in de tuin.  Een lekkere combinatie waar je eventueel nog pesto en een eenvoudig slaatje bij kan serveren.  Lekker genieten van eenvoud. Helemaal mijn ding.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 kipfilets
peper
zout
mozzarella
olijfolie om te grillen

Courgetti:
1 groene courgette
1 gele courgette
scheutje olijfolie
peper
grof zeezout

Tomatenslaatje:
500 g kleine tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
peper
grof zeezout
handvol verse basilicum

Hoe maak je het:

Gebruik een spiraalsnijder om van de gele en groene courgette sliertjes te snijden.  Doe de courgetti in een kom en kruid met peper en zout en lekkere olijfolie.  Zet aan de kant tot later.

Was de tomaten en snijd in kwartjes.  Maak een vinaigrette van 1 eetlepel rode wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie.  Kruid de vinaigrette met grof zeezout en peper. Snipper de verse basilicum fijn en voeg bij de saus.  Giet de vinaigrette over de tomaten.

Verwarm de grillpan met een beetje olijfolie.  Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar in de hete grillpan.  Leg plakjes mozzarella op de kipfilets en zet de kip in de oven zodat de kaas kan smelten.  Wanneer de kaas pruttelt, mag de kip uit de oven.

Verdeel de courgetti over de borden.  Leg op elk hoopje courgette een gegrilde kipfilet met kaas.  Serveer met de tomatensalade.

Eenvoudig, puur en zo lekker!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply