Een gerecht dat ik helemaal zomer proof vind, is couscous salade. Deze versie is makkelijk te maken en zit boordevol groenten. De fetakaas zorgt voor een rijke, ziltige smaak.
Wedden dat dit je nieuwe favoriet wordt de komende weken?
De couscous kruiden van Verstegen en de verse kruiden uit de tuin zorgen voor een smaakbommeke in je mond. Dit gerecht past perfect als bijgerecht bij een bbq of als lunchgerechtje in de zon.
Bovendien tover je dit in 30 minuten op tafel: couscous uit het pak in een kom, heet water erbij, even laten staan en doorroeren met wat olijfolie. Hoe simpel kan het zijn?
Wil je eens afwisselen? Varieer dan met groentjes en verse kruiden of gebruik eens parelcouscous in de plaats. Meer gerechten met couscous vind je hier.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
250 g couscous
5 dl heet water
2 koffielepels World Spice Meal couscous van Verstegen
olijfolie (en/of eventueel een klontje boter)
350 g kikkererwten
1 rode paprika
2 grote tomaten
½ komkommer
1 zoete ui
feta (naar smaak)
verse peterselie
verse munt
verse oregano
Hoe maak je het:
Was de komkommer en de tomaten, schil de ui. Snipper de groenten fijn. Spoel de kikkererwten onder stromend water. Snipper de verse kruiden fijn.
Schep de couscous in een schaal en giet er heet water over. De couscous mag ongeveer 1 cm onderstaan. Schep 2 koffielepels kruiden bij de couscous en roer zorgvuldig om. Dek het geheel af met een bord deksel) zodat de couscous kan wellen. Dit duurt ongeveer 10- 15 minuten.
Giet wat olijfolie en/of een klontje boter bij de couscous en meng goed met een vork. Schep nu de groenten onder de couscous. Verdeel de fetakaas over je gerecht en werk af met de fijngesnipperde kruiden.
Eet smakelijk.
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.