Couscous salade met aardbeien

Couscous salade met aardbeien

Bij die eerste warme dagen die je een instant vakantie gevoel geven, horen zomerse gerechtjes die je doen watertanden.  Wat dacht je van deze heerlijke couscous salade met aardbeien, jonge spinazie en amandelen?
Couscous vind ik fantastisch om mee te koken.  De grof gemalen tarwebolletjes laten zich perfect mengen met groenten en kruiden.  Je serveert het koud of warm met een lekker stukje vlees of zuiver veggie.  Het kan echt allemaal.

Deze combinatie met fruit is misschien niet alledaags, maar het smaakt super fris, het staat zo op tafel en het is gezond!  Hier wil je elke dag van genieten.  Serveer het eventueel met fetakaas of gerookte kip.
In mooie glaasjes wordt dit een bijzonder hapje! Of wat dacht je van deze verrassende salade in leuke bokaaltjes om mee te nemen naar een picknick onder de bomen in het park?
Zalig toch?

Wat heb je nodig voor 4 personen:

250 g couscous
250 g jonge spinazie (de jonge, kleine blaadjes zijn mals en uiterst geschikt voor een slaatje)
150 g aardbeien
handvol amandelschilfers
3 eetlepels lekkere olijfolie
1 eetlepel aardbeienazijn (te koop bij Oil & Vinigar)
vers gemalen zwarte peper
enkele druppels amandelextract
grof zout
1 liter kippenbouillon of groentebouillon
1 klontje boter

Hoe maak je het:

Doe de hoeveelheid couscous in een grote hittebestendige kom.  Giet er de kokende bouillon over.  De couscous moet net onder staan (ongeveer 2 vingers dik).  Dek de kom af en laat de couscous zwellen.  Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het water moet helemaal opgenomen zijn. Maak de zachte couscous los met behulp van een vork en meng er het klontje boter onder.

Spoel de spinazieblaadjes voorzichtig in koud water en snijd ze in kleinere stukjes.
Spoel de aardbeien en verwijder nadien het groene kroontje.  Snijd de aardbeien in kwartjes of in schijfjes.

Rooster de amandelschilfers op een zacht vuurtje.

Maak een vinaigrette met de olijfolie en de aardbeienazijn.  Breng op smaak met grof gemalen zwarte peper en wat zout.  Meng er ook enkele druppels amandelextract onder.

Meng de couscous voorzichtig met de spinazie, aardbeien, amandelschilfers en een beetje van de vinaigrette.

Dien op met wat extra vinaigrette aan de kant.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply