Couscoussalade

Couscoussalade

Ik maak een frisse, zomerse couscoussalade.  Perfect als veggiemaaltijd of lekker als bijgerecht bij een barbecuefeestje.  Je kan dit makkelijk een dagje van tevoren bereiden.  Moest je nog een restje hebben, wat ik moeilijk kan geloven, dan is dit een toppertje om mee te nemen als lunch.
De gedroogde en verse kruiden geven dit slaatje een vleugje Marokkaans.  Wees dus niet te zuinig met de kruiden.  Dit gerecht mag kruidig smaken en geuren.  Het doet me nu al watertanden.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
2 koppen couscous
2 koppen water
olijfolie
250 gram kikkererwten
1 komkommer
1 gele paprika
2 tomaten
1 rode ui
handvol verse koriander
handvol verse bladpeterselie
citroensap

3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel natuurazijn
snuifje paprikapoeder
snuifje komijnpoeder
snuifje peper
snuifje zout

Hoe maak je het:
Doe de couscous in een platte schaal met een boord.  Breng de 2 koppen water met een scheutje olijfolie aan de kook.  Als het kookt, voeg je dit bij de couscous.  Roer even en dek de schaal af.  Laat enkele minuten wellen.  Schraap met een vork de couscous los en voeg een scheutje olijfolie toe.  Laat afkoelen aan de kant.
Ontvel de tomaten door ze te emonderen.  Verwijder het topje van elke tomaat en maak in de tomaten een kruisje.  Dompel ze een 15 tal tellen onder in kokend water.  Spoel ze af onder koud, stromend water en verwijder het vel van de tomaten. Verwijder ook de pitten.  Snijd ze in blokjes en houd ze apart in een kom.
Je hoeft de komkommer niet te schillen, maar ik verwijder wel de zaadlijsten voordat ik de komkommer in blokjes snijd.  De blokjes mogen mee in de kom.
Doe hetzelfde voor de paprika.
Spoel de kikkererwten onder stromend water en voeg toe bij de groentemengeling.
Schil de rode ui en snipper deze fijn.
Meng de rode ui onder de andere gesneden groenten en voeg de couscous toe samen met de gehakte verse kruiden.
Maak een dressing van de olijfolie en de natuurazijn en kruid deze met wat paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
Meng de dressing door de salade en besprenkel voor het opdienen met wat citroensap.
Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply