Crème brûlée van speculaas

Crème brûlée van speculaas

Deze crème brûlée van speculaas is een overheerlijk Sinterklaas receptje en ideaal om pakjesavond geslaagd te maken.  Dit heeft eigenlijk weinig introductie nodig, want iedereen kent dit dessertje natuurlijk al.  Het is de speculaas die deze crème brûlée 100% Klaasstijl maakt!  Het geheim van dit dessert zit hem natuurlijk in het lekkere gekarameliseerde laagje bovenaan.  Om het perfecte laagje on top te krijgen, maak je een heel fijn mengsel van donkere en witte suiker.  Laat de potjes ook eerst volledig afkoelen in de koelkast alvorens ze af te branden.   Met deze tips wordt dit een easy dessert om te maken.  Bovendien kan je dit bijna helemaal op voorhand maken zodat je veel tijd over hebt om te genieten van al die Sinterklaas magie!

Tip: met de overgebleven eiwitten kan je lekkere schuimpjes maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
50 g speculaas
50 g suiker
6 eierdooiers
250 dl room
1 vanillestokje
1 eetlepels donker bruine suiker
1 eetlepels fijne witte suiker

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 90°C.
Warm de room samen met de opengesneden vanillestok op tot net onder het kookpunt.  Breek de speculaas in stukjes en laat de koekjes oplossen in de room.
Gebruik een staafmixer om het mengsel extra fijn te mixen.  Weeg de suiker af en klop deze samen met de dooiers tot alles mooi wit begint te worden.  Verwijder de vanillestok en voeg de room bij het dooiermengsel.  Klop het geheel goed los.
Plaats de rammequins op een ovenplaat en vul de potjes met het speculaasmengsel.  Schuif de ovenplaat in de oven en laat ze daar een uur achter.  Laat de potjes afkoelen in de koelkast zodat ze helemaal kunnen opstijven.
Maak een mengsel van donkere suiker en fijne suiker en mix dit zeer fijn (ik gebruik hiervoor een blender).  Strooi een dun laagje suiker over de potjes.  Gebruik een bunsenbrander om de crème brûlée van speculaas af te branden.  Serveer meteen.
Ik verzeker je dat niet alleen de oogjes van de kinderen verwonderd gaan kijken wanneer je dit op tafel tovert.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply