Als je niets aardigs kan zeggen kan je maar beter zwijgen. Een quote waar een kern van waarheid in zit, niet? Ik verbaas me er elke dag over wat mensen allemaal tegen elkaar zeggen, durven mailen of nog erger online zetten. Niet dat je geen kritiek mag uiten, maar de manier waarop vind ik vaak grof. Alsof je met het uiten van een hoop verwijten de gewenste verandering gaat bekomen? Het ergste van al zijn de mensen die zich in een patroon van verwijten bevinden. Het zijn mensen die blijkbaar alleen nog maar commentaar willen geven, maar nooit eens iets opbouwend kunnen zeggen! Gelukkig is er dan complimentendag … de dag waarop iedereen zich (hopelijk) bewust wordt dat we allemaal perfect onvolmaakt zijn en dat een goed, gemeend compliment magisch kan werken. Want wanneer je de moeite neemt om elkaars positieve eigenschappen te waarderen dan geef je niet alleen die ander een krachtig cadeau, maar ook jezelf. Zo’n complimentje geven (en aannemen) is natuurlijk niet zo makkelijk, misschien helpt het wanneer je al je liefde in een crème karamel stopt en hiermee iemands dag maakt. Volgens mij is dit perfect om die verbinding tot stand te brengen ♥
Wat heb je nodig (voor een 5-tal dessertjes):
250 ml melk
50 g suiker
2 eieren
eventueel vanillestokje
60 g suiker voor de karamel
water
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180°C.
Verwarm de hoeveelheid melk in een pannetje. Voeg eventueel de vanillezaadjes en de peul toe. Dit geeft een lekkere smaak, maar hoeft niet noodzakelijk in de crème.
Meng de hele eieren met de suiker en giet de warme melk bij het mengsel (verwijder wel de peul). Meng alles grondig met de garde.
Voor de karamel giet je de suiker in een pannetje samen met een beetje water. Verwarm het geheel op een hoog vuur tot de suiker oplost en bruin begint de kleuren. Giet vervolgens een beetje extra water in de pot om het karameliseren te stoppen. Wees heel voorzichtig met deze bereiding.
Giet een beetje karamel in elk potje (ik gebruik ramequins). Draai even rond zodat er overal een laagje karamel is. Giet de crème in elk potje (blijf ongeveer 1 cm van de rand).
Zet de potjes in een ovenschaal met water. Ze moeten ongeveer voor 2 cm in het water staan. Plaats de schalen in de oven voor ongeveer 60 minuten. Dit is natuurlijk afhankelijk van je oven. Haal de crème karamel uit de oven en laat afkoelen. Plaats ze nadien nog enkele uren afgedekt in de koelkast.
Je kan dit uit het potje eten of je dessertje omdraaien op bordjes. Ga hiervoor met een scherp mesje langs de rand. Plaats een bordje op je ramequin en draai in één keer om.
Smakelijk ♥
Nog zo’n top dessert is crème brûlée. Op mijn blog kan je een recept vinden met speculaas.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
