Crispy geplette aardappels met burrata

Crispy geplette aardappels met burrata

Populair bij heel veel mensen en lekker van bij ons zijn de aardappelen.  Het zijn werkelijk bommetjes van zetmeel en vitamine C.  De gezonde aardappelen zijn met hun oneindig veel bereidingsmogelijkheden al eeuwen topfavoriet in elke keuken en dik terecht want zeg nu zelf wie is er nu niet dol op een verrassend gerechtje met een lekker patatje? Ik maak crispy geplette aardappels met burrata en met als extra hartige toets: spekjes. Van dit krokant gerechtje met een zachte binnenkant zijn ze hier thuis zo’n grote fan, dus aardappelliefhebber, proberen maar deze crispy geplette aardappel met burrata.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

8 aardappelen
250 g gerookte spekblokjes
1 teentje look
verse rozemarijn
1 blaadje laurier
hoeveboter (of olijfolie)
vers gemalen zwarte peper
grof zout
2 burrata kazen
verse bieslook of peterselie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 200°C.

Was de aardappelen grondig.  Schillen hoeft niet.  Breng de aardappelen aan de kook in een ruime hoeveelheid water met zout, het blaadje laurier, het teentje look en de verse rozemarijn. Wanneer je met een vork in de aardappelen kan prikken zijn ze beetgaar en mag je het water afgieten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gekookte aardappelen hierop.  Druk ze met een aardappelstamper een beetje plat.  Leg op elk patatje een klontje boter (of een scheutje olijfolie) en kruid met grof zout en vers gemalen zwarte peper.  Verdeel ook de spekblokjes over elke aardappel.  Je kan de spekje ook apart bakken in een pan en nadien toevoegen aan je gerecht.

Bak de geplette aardappelen met spek vervolgens crispy in de voorverwarmde oven.  Dit duurt ongeveer een 20-tal minuten.  Haal de krokante piepers uit de oven en verdeel er de burrata over.

Werk af met fijn gesnipperde bieslook of peterselie.  Serveer ze warm aan je gasten die door de heerlijke geur uit de oven waarschijnlijk al hongerig aan het wachten zijn.
Benieuwd wie er ook fan is van deze schatjes van patatjes?

Liefs,


 

image_pdfimage_print

Leave a Reply