Croque hygge style

Croque hygge style

Er was eens een mooie, zonovergoten zondag waarop ik richting Antwerpen trok.  Deze keer niet om te shoppen, maar wel omdat ik met Mie en Place werd uitgenodigd voor een gezellige brunch van Balade en Passendale.    De super sympathieke en charmante Dagny Ros maakte enkele heerlijke versies van Smörrebröd klaar.  Deze boterhammen zijn immens populair in het hoge Noorden en … geloof me … onze vaak saai belegde broodjes zijn niets in vergelijking met de kunstwerkjes uit Scandinavië.  Ik kon genieten van enkele fantastische traditionele lunchgerechten met een Dagny Ross touch waaronder een super lekkere croque hygge style.  Sinds die lekkere zondag maak ik voor mijn echte broodliefhebbers hier thuis regelmatig deze heerlijk croque klaar.  Waarschijnlijk ga ik nog heel lang Smörrebröd klaarmaken voor de gelukkige gezichten aan de Mie en Place-tafel.

Bedankt Dagny Ross voor dit recept.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 10 rolletjes):

Een 5-tal sneetjes van wit brood (in de lengte gesneden)
1 pak Passendale Classic
Balade smeerboter
een 5-tal sneetjes ovengebakken ham
190 g asperges (uit een bokaal, het sap heb je nodig om de dressing te maken)

Voor de dressing:
100 g cashewnoten
3 asperges
1 dl sap van asperges
1 sjalot

Voor de afwerking:
snippers lente-ui (ik gebruikte bieslook)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven alvast op 180°C.
Verwijder de korsten van het brood en smeer de sneden brood in met Balade boter.  Beleg de sneetjes met een sneetje Passendale kaas en een sneetje ovenham.  Garneer elk sneetje brood met 2 asperges (ik heb ze in de helft gesneden zodat je 4 stukjes hebt).

Rol elk belegd sneetje brood op.  Ik heb elk rolletje in de helft gesneden.  Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.  Maak de dressing door alle ingrediënten (cashewnoten, sap van asperges, sjalot en 3 asperges) te blenden tot een smeuïg geheel.  Giet de dressing over de rolletjes brood en rasp er nog wat Passendale Classic over.

Plaats 15 tot 20 minuten in de warme oven.  Haal de croques hygge style uit de oven en bestrooi met snippers lente-ui (of bieslook als je dat in huis hebt 😊)

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply