Skip to content Skip to footer

Crumble met kersen en perzik

In de zomer kan je heerlijk genieten van zachte fruitsoorten en steenvruchten.  Aardbeien, bessen, perziken, kersen … ik ben er dol op .  De zoete Hoogstraten kersen met hun prachtige schakeringen van rood verdienen niet voor niets het prestigieuze Hoogstraten keurmerk.  Ze worden met zorg, toewijding en onder bescherming geteeld en rijp geoogst.

Op warme dagen zijn sappige kersen heerlijk als tussendoortje, maar ook perfect in een salade of verwerkt in een dessert.

Ik deel mijn recept voor de lekkerste crumble met kersen en perzik die je ooit zal eten.  De zoete kersen combineer ik met perzik onder een krokant laagje en geserveerd met vanille ijs.

Een top dessert met maar één nadeel.  Kersen zijn helaas maar kort beschikbaar.  Genieten wanneer het (nog) kan is dus de boodschap.

Wat heb je nodig:

250 g Hoogstraten kersen
4 perziken
1 grote eetlepel Maïzena
1 eetlepel suiker
100 g bloem
50 g havermout
150 g (licht) bruine suiker
150 g blokjes koude boter
snuifje zout
vanille roomijs (1 bolletje per persoon)

Hoe maak je het:

Verwarm je oven op 180°C.

Was het fruit, verwijder de pitten en snijd in hapklare stukjes.  Leg het fruit in een ovenschaal.  Schep er een grote lepel Maïzena en een lepel witte suiker onder.

Maak met schone handen de crumble.  Meng hiervoor de bloem, bruine suiker en havermout onder de koude boter.  Je kan dit ook met een keukenrobot doen, maar met je handen voel je beter de structuur.  Er mag ook een snuifje zout onder je deeg.

Verdeel de crumble over je fruit en zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je oven).   Dit dessert is klaar wanneer je crumble goudbruin ziet.

Haal uit de oven en serveer de crumble met kersen en perzik samen met een bolletje vanille ijs.

Geniet!

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.