Skip to content Skip to footer

Cupcakes met vijgen en amandel

Mie en Place cupecakes met vijgen en amandel

Toen Camille 12 jaar geleden geboren werd, dacht ik absoluut niet om haar los te laten. Hell no, ik was een mama-leeuwin en wanneer er nog maar één iemand te dicht bij de koets kwam, zag je me in actie komen 😊. Ondertussen heb ik gelukkig al geleerd dat Camille een kind van de wereld is en dat ik het ongelooflijke geluk en de grote eer heb om haar mama te mogen zijn.  Deze week mag ze met school een weekje naar zee en ben ik heel trots dat ik gegroeid ben naar een mama die haar vol vertrouwen kan uitwuiven.  Ze gaat de tijd van haar leven hebben en ondertussen geniet ik van heel veel extra tijd met mijn Nick en van een extra dessertje want donderdag wordt ons bloempje 12 jaar.  Wij gaan dat met ons tweetjes al eens vieren met deze roze cupcakes met vijgen, amandel en bloempjes of course. (en dan kei hard aftellen naar vrijdag) ♥

Wat heb je nodig:

de cupcakes (10-tal):

150 g zelfrijzende bloem
150 g suiker
150 g ongezouten boter
3 eieren
2 eetlepels melk
½ theelepel amandelextract

afwerking:

200 g bloemsuiker
een paar eetlepels water
wat bietensap om je glazuur te kleuren (of rode voedingskleurstof)
verse vijgen
pistachenootjes
eetbare bloempjes (ik koop deze bij de groothandel)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 170°C.
Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Ik verkies een cupcakes bakblik om de gebakjes te bakken.  De papieren vormpjes zijn natuurlijk super handig want dan hoef je het blik niet op voorhand in te vetten met boter of een spray.

Doe de malse boter samen met de suiker in een mengkom en roer glad met behulp van een mixer of keukenrobot.  Doe er één voor één de eieren bij en klop goed zodat het mengsel de eieren goed heeft opgenomen.  Zeef de bloem en meng goed onder het mengsel met behulp van een spatel.  Voeg ook de melk en het amandelextract toe en roer nog een keer goed door.
Vul de vormpjes voor 2/3 met behulp van 2 lepels.

Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cupcakes goudbruin in ongeveer 25 minuten.
De gebakjes zijn klaar wanneer er geen beslag meer aan je prikker blijft hangen. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster alvorens ze te versieren.

Voor de topping weeg je eerst de bloemsuiker juist af.  Zeef de suiker en meng daarna het water erbij tot een glad mengsel.  Lepel er wat natuurlijk kleurstof onder om de juiste kleur te krijgen. Ik gebruik bietensap.

Lepel wat glazuur op de koude cupcakes en schik er vervolgens partjes vijgen op. Hak wat verse pistachenootjes en strooi ze over de vijgen. Werk af met de eetbare bloempjes.

Probeer je dit thuis?
J
e maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,