Skip to content Skip to footer

Curry met gehaktballetjes

Mie en Place curry met gehaktballetjes

Wat ik nu toch wel begin te missen zijn onze uitstapjes in het weekend.  Waar ik altijd heel veel energie en inspiratie kan opdoen is Rotterdam.  Ik hou van een apero’ke in de Markthal en een wandeling door de gezellige stad en vooral de Meent.  Hier ben je me altijd enkele uurtjes kwijt (lees: shoppen!!!).  Binnenkort heb ik nog een goede reden om naar Zuid- Holland te trekken.   Ik ben namelijk ambassadeur geworden van het familiebedrijf Verstegen kruiden en daar ben ik super fier op.  Zeker omdat ik de eerste foodblogger ben in Vlaanderen 😊 én op die manier een kleine schakel mag zijn in het Belgische Verstegen-team dat vanuit Mechelen werkt.

Ik ben trouwens niet de enige die onder de indruk is van de kwaliteitsvolle kruiden.  Verstegen won onlangs de Business and Biodiversity Award.  Een prijs die toegekend wordt aan bedrijven die zorg dragen voor onze aarde via duurzame landbouwmethodes.
Hier werk ik met heel veel kookliefde graag mee samen.
Ik ging aan de slag met de nieuwe gehaktkruiden en maakte een smaakvolle curry met gehaktballetjes, zoete aardappel, spinazie en kikkererwten.  Een stoofschotel om met heel het gezin van te smullen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de curry:
2 grote zoete aardappelen
150 g kikkererwten
1 ui
1 teentje look
150 g babyspinazie
limoensap (naar smaak)
165 ml kokosmelk
200 g gepelde tomaten
chilivlokken van Verstegen
gemalen komijnzaad van Verstegen
currypoeder van Verstegen
peper en zout van Verstegen
arachideolie of andere olie

Voor de balletjes:
500 g gemengd gehakt
gehaktkruiden van Verstegen
1 ei
ongeveer 25 g paneermeel

Hoe maak je het:

Ik hou van de geroosterde smaak van zoete aardappel.  Hiervoor verwarm je de oven voor op 200°C.  Schil de bataat (zoete aardappel) en snijd in blokjes.  Doe ze in een kom samen met een eetlepel olie en breng op smaak met chilivlokken, gemalen komijn en currypoeder.  Stort de groenten op een bakplaat met bakpapier en schuif in de warme oven voor ongeveer 20 minuten.

Meng vervolgens het gehakt met het ei en wat paneermeel.  Kruid met de gehaktkruiden en rol met schone handen balletjes.

Schil en snipper de ui en de look.  Fruit aan in wat olie.  Voeg de balletjes toe en laat ze kleuren.  Vervolgens mogen de gepelde tomaten mee in de stoofpot.  Voeg de kokosmelk toe en kruid met peper en zout.  Ik voeg geen extra kruiden toe omdat alle smaak komt van de geroosterde zoete aardappel.  Laat onder een deksel zachtjes pruttelen.

Tijd om de geroosterde zoete aardappel en de kikkererwten bij de stoofpot te voegen.  Laat weer even pruttelen.  Werk je geheel af met gehakte peterselie en een beetje limoensap naar smaak.

Serveer onmiddellijk en geniet samen van deze smaakvolle curry met gehaktballetjes.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,