Doperwtenpesto

Doperwtenpesto

Ik maak een lekkere doperwtenpesto.  Heerlijk op een sneetje grof brood bij de aperitief of bij geroosterd vlees van de barbecue.  Doperwten zijn heel gezond omdat ze rijk zijn aan vitaminen, plantaardige eiwitten, koolhydraten, ijzer en voedingsvezels. Bovendien zijn ze heerlijk vooral in combinatie met munt.  Ik gebruik meestal de doperwten uit de diepvries.  De verse erwten zijn in de winkel maar een korte tijd verkrijgbaar. De diepvriesversie is daarom een prima alternatief.  Heb je er zin in gekregen?  Aan de slag dan maar …

Wat heb je nodig:

200 g doperwten (vers of diepvries)
50 g Parmezaanse kaas
50 g pijnboompitten
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
enkele verse muntblaadjes
lekkere olijfolie

Hoe maak je het:

Breng water met zout aan de kook.  Kook de doperwten kort in het kokende water zodat ze de groene kleur behouden.  Gebruik bij het koken van groene groenten nooit een deksel op je pot.  De diepvrieserwten hoef je niet eerst te laten ontdooien.  Giet na enkele minuten het water af en laat de erwten even afkoelen.  Ik gebruik hiervoor ijswater.
Rooster ondertussen de pijnboompitten op een matig vuur.  Zorg dat ze niet verbranden.  Wanneer je ze ruikt zijn ze perfect.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Gebruik een blender om de doperwten, de muntblaadjes en de pijnboompitten heel fijn te mixen.  Voeg lekkere olijfolie toe en meng de Parmezaanse kaas onder je pesto.  Speel met de hoeveelheid olijfolie om de gewenste dikte van je pesto te bekomen.  Kruid met vers gemalen zwarte peper en grof zeezout.

Liefs,

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply