Doperwtensoep

Doperwtensoep

Ik kijk elk jaar, ongeveer vanaf oktober, uit naar het voorjaar.  ’s Morgens wakker worden en de vogels horen fluiten, de geur van vers gemaaid gras in de lucht, de koeien zien dansen in de wei, een terrasje gaan doen, maar toch nog iets warms bestellen omdat het nog te koud is …  Ik vind het fantastisch en yes, het zit in de lucht, voelen jullie het ook?  Hoog tijd om in mijn keuken aan de slag te gaan en al dat frisgroene van de lente binnen te brengen.  Wat dachten jullie van een licht en heerlijk soepje van doperwten?  Ik weet het wel ik ben een beetje te vroeg voor verse doperwten, maar ik kan niet langer wachten en daarom gaat mijn voorkeur naar diepvrieserwten.  Knapperig, frisgroen en lekkere zoet!  Deze doperwtensoep smaakt heel puur en is het perfecte aperitiefhapje om het begin van de lente te vieren!

Wat heb je nodig voor 500 ml soep:

400 g diepvriesdoperwten
500 ml groentebouillon
1 kleine ui
2 dl room (sojaroom)
zout
peper
enkele takjes munt
scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Snipper de ui fijn (het hoeft niet perfect te zijn want we gaan de soep mixen).  Fruit de ui in een scheutje olijfolie.  Verwarm de bouillon.  Voeg de doperwten toe aan de ui en blus met de warme bouillon.  Laat de soep kort koken zonder deksel.  We willen de groene kleur behouden daarom dat we de bouillon op voorhand verwarmen, we zonder deksel werken en we de soep niet te lang laten koken.  Doperwten hebben niet lang nodig om gaar te worden.  Haal de soep van het vuur en pureer deze zeer glad met de staafmixer.  Breng eventueel op smaak met zout en peper.  Serveer het soepje met een beetje room en een blaadje munt.

Liefs

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply