Drakenontbijt

Drakenontbijt

In de categorie mooiste fruit van de wereld staat drakenfruit toch hoog in de lijst voor mij.  Met zijn bijzondere vorm en intens roze schil is dit exotisch fruit toch wel heel bijzonder. Het witte vruchtvlees met zwarte pitjes heeft wel niet de uitgesproken smaak dat u misschien zou verwachten bij deze pitahaya.  Deze vrucht van de cactus proeft eerder zacht, sappig, mild en zoet en doet me denken aan meloen en peer.  Een knap werkje van moeder natuur als je het mij vraagt en nog gezond ook.  Volgens de legende zou dit fruit duizenden jaren geleden zijn uitgespuugd door een vuurspuwende draak tijdens een veldslag en gaven de soldaten het drakenfruit aan hun koning.
Ik ben alvast onder de indruk van dit roze drakenontbijt.  Nu jullie nog?

Wat heb je nodig voor dit drakenontbijt (voor 2 personen):

1 drakenfruit
handvol frambozen
pitjes van 1 granaatappel
enkele muntblaadjes
250 g aardbeien (vers of diepvries)
1 banaan
enkele lepels Griekse yoghurt

Hoe maak je het:

Snijd het drakenfruit voorzichtig in de helft.  Gebruik een parisiennelepel om bolletjes uit de pitahaya te scheppen.  Leg ze opzij.
Schep voorzichtig de rest van het vruchtvlees uit de vrucht.  Zorg ervoor dat de schil niet scheurt.
Maak een smoothie van de aardbeien en het vruchtvlees van het drakenfruit.  Blend hiervoor het fruit samen met een lepel Griekse yoghurt.  Voeg ook 1 banaan toe.  Dit maakt het zoeter en zorgt ervoor dat je smoothie niet te lopend wordt.
Schep de smoothie in de uitgeholde pitahayavrucht en werk af met granaatappelpitten, frambozen en enkele blaadjes munt.
Vergeten hoe je de pitjes uit een granaatappel haalt zonder dat heel de keuken vol hangt?  Check mijn tips even.

Een kleurrijk, gezond en lekkere start van je dagje.

liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply