Skip to content Skip to footer

Eenpansgerecht met kip

Mie en Place eenpansgerecht kip

Alle ingrediënten makkelijk in één pan, met heel veel smaak … dat vind ik ideaal voor de avondjes waarop je ondanks de drukke avondspits toch nog iets heerlijk op tafel wil toveren.  Van alle comfortfood gerechten, is dit eenpansgerecht met kip onze favoriet van het moment.  Heerlijk eerlijk, kidsproof én weinig afwas.  Malse kip in een romige Parmezaan-looksaus met veel spinazie en paddenstoelen.  Ik maak het met krielaardappeltjes, maar die kan je ook weglaten of vervangen door pasta of brood.  Perfect voor een avond one pot wonders en no stress?  Ben jij er klaar voor?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 kipfilets
250 g paddenstoelen
200 g babyspinazie
1 sjalot
250 ml room (sojaroom kan ook)
500 ml kippenbouillon
half bosje basilicum
2 teentjes look
snuifje vers gemalen zwarte peper
snuifje zout
Italiaanse kruiden
150 g Parmezaanse kaas
150 g krielaardappeltjes (gekookt)
beetje vetstof

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.
Borstel de paddenstoelen en snijd in schijfjes.
Kook de krielaardappeltjes gaar.
Snipper een sjalot fijn en pers de teentjes look.
Verwarm een beetje vetstof in een braadpan en bak de kipfilets goudbruin.  Kruid met Italiaanse kruiden en laat de kip vervolgens verder garen in de voorverwarmde oven.  Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Fruit in dezelfde braadpan van de kip de sjalot en de look aan en voeg vervolgens de paddenstoelen toe.  Blus met de kippenbouillon en giet de room in de pan. Verlaag het vuur en laat de saus rustig pruttelen tot de gewenste dikte.  Voeg op het einde de spinazie toe zodat die kan slinken.  Snipper de basilicum fijn en voeg deze toe bij de saus samen met de geraspte Parmezaanse kaas.  Breng op smaak met peper en zout.  Haal de kip uit de oven en leg de stukken vlees bij de saus in de pan.  Voeg op het einde de gekookte krielaardappeltjes toe.
Als dit niet het lekkerste gerechtje is voor een doordeweekse dag.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,