Eton mess … ik zou mijn inleiding kunnen beginnen met een verband te leggen tussen dit bekende Engelse toetje en de “mess” die het Verenigd Koninkrijk aan het maken is door hun Brexit, maar dat ga ik dus niet doen. Wat ik wel ga doen, is je laten watertanden met dit easy dessertje. Traditioneel wordt dit gemaakt aardbeien, merengue en room, maar ik maak natuurlijk mijn eigen Mie en Place versie van dit rommelige dessert dat er meestal lekkerder uitziet dan dat het is. De room maak ik iets steviger met mascarpone en omdat ik helemaal in het gele paasthema zit, voeg ik er ook mango aan toe. Al dat zoete breng ik terug in evenwicht door het zoetzure van de heerlijke passievrucht. Om het helemaal feestelijk te maken werk ik dit toppertje af met eetbare bloemen en een klein paaseitje. Volgens mij is dit het ideale afsluitertje voor je paasbrunch. Wat denk jij?
Wat heb je nodig:
1 dl slagroom
200 g mascarpone
1 grote, rijpe mango
50 g suiker
merengue (je kan deze kopen of zelf maken, het recept vind je hier)
rijpe passievruchten
eventueel eetbare bloemen
kleine paaseitjes voor de afwerking.
Hoe maak je het:
Maak de merengue volgens mijn recept of koop de lekkernij stiekem bij de bakker 😉
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het fruit in blokjes. Pureer in een blender en meng vervolgens met de half opgeklopte room. Meng de mascarpone met de suiker tot een glad mengsel. Spatel het roommengsel onder het mascarpone mengsel.
Verdeel de merengue over diepe glazen en schep vervolgens het romige mengsel van mango en mascarpone over je dessert. Werk af met het vruchtvlees van de rijpe passievruchten, de eetbare, gele bloemen en de paaseitjes.
Dit is zalig genieten! Vind je ook niet?
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
