Pulled pork is altijd al een topper geweest hier thuis. Dit overtreffen leek mij een onmogelijke opdracht, tot ik dit op tafel toverde. Flatbread met pulled chicken en een heerlijke salade. Het is een totaal ander smaakpallet, maar echt super lekker. Ik hou heel erg veel van de combo komijn, koriander, limoen, komkommer en tomaat. Warm en kruidig … met wat pit. Het homemade flatbread werkt het geheel echt af. De platte broodjes vragen wat kneedtijd, maar verder heb je er geen werk mee. Eens je pulled chicken op het vuur staat en je salade gemaakt is, heb je even tijd voor het allerlekkerste deel van de maaltijd. Samen gezellig genieten.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Flatbread:
200 g speltbloem
150 g Griekse yoghurt
4 g bakpoeder
zout
Pulled chicken:
4 enkele kipfilets
olijfolie of andere plantaardige olie om in te bakken
shoarma kruiden van Verstegen
Salade:
4 smaakvolle tomaten
1 komkommer
150 g kikkererwten
1 rode ui
komijnpoeder van Verstegen
mild paprikapoeder van Verstegen
gemalen koriander van Verstegen
peper
zout
limoensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel natuurazijn
Verder:
knapperige kropsla
lookmayonaise (mayonaise opgewerkt met 2 lepels yoghurt en geperste verse look)
Hoe maak je het:
Start met het marineren van de kip. Doe de kip in een schaal en besprenkel langs alle kanten met olijfolie. Breng op smaak met de shoarmakruiden en dek af. Laat marineren voor minstens 1 uur.
Bak de kip mooi aan in een kookpot met dikke bodem en verlaag vervolgens de temperatuur. Laat de kip nu verder garen tot je het vlees uit elkaar kan trekken.
Je kan je vlees gerust op voorhand bereiden. Warm het terug op en trek het dan pas uit elkaar met 2 vorken.
Het deeg voor het brood moet een halfuurtje rusten. Meng de ingrediënten met de hand of met een keukenrobot. Wikkel in folie en laat rusten.
Maak ondertussen de salade. Ontvel de tomaten en ontpit ze. Spoel de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes. Doe ze in een mengschaal. Snipper de rode ui fijn en meng met de tomaten en komkommer en de gespoelde kikkererwten. Maak een dressing van de natuurazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper, zout, komijnpoeder, paprikapoeder en gemalen koriander. Meng de dressing onder de salade en besprenkel met wat limoensap.
Wanneer je kip gaar is, trek je het uit elkaar met 2 vorken. Tijd om aan de platbroodjes te beginnen. Verdeel het deeg in porties en rol uit. Bak ze in een hete grillpan langs twee kanten.
Leg op elk platbroodje wat knapperige salade, een lepel van de tomaten-komkommer salade en wat kip. Serveer met lookmayonaise.
Dit flatbread met pulled chicken vind ik werkelijk een onweerstaanbaar gerecht.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs,