Sinds kort ben ik ambassadeur van Hoogstraten aardbeien en daar ben ik super fier op. Met mijn blog zet ik immers al jaren lokale producten uit de streek in de kijker. Bovendien past meekoken met de seizoenen helemaal in mijn concept. Als dit geen match is?
Iedereen weet dat Hoogstraten tot ver buiten onze Belgische grenzen bekend staat om zijn sappige, overheerlijke aardbeien. Wat je misschien nog niet wist, is dat …
🍓De telers de vruchten niet van hun steeltjes trekken, maar ze voorzichtig losdraaien. Als dat geen liefde is.
🍓Ze in Hoogstraten niet alleen passie hebben voor hun product, maar ook een hart hebben voor onze planeet. Daarom werd de gekende plastiek verpakking vervangen door duurzame bakjes met een moderne twist. Je kan immers via de QR-code op de verpakking meer te weten komen over de weg die de aardbeien hebben afgelegd. Je kan zelfs een berichtje achterlaten voor de teler! Zeker eens checken dus!
Wat je ook zeker moet proberen is dit heerlijke receptje met aardbeien. Een krokante galette met romige mascarpone en Hoogstraten aardbeien! Wees maar zeker dat dit goed is.
Wat heb je nodig (voor 1 galette):
filodeeg (8 vellen)
1 ei
6 eetlepels bloemsuiker (2 lepels extra voor de afwerking)
bakje aardbeien van Hoogstraten
geschaafde amandelen (naar smaak)
150 g mascarpone
150 g gesmolten boter
snuifje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180°C.
Leg een vel filodeeg op je werktafel en strijk dit in met een laagje gesmolten boter. Draai het vel een kwartje met de klok mee en leg er een nieuw vel filodeeg op. Strijk ook dit vel in met boter. Herhaal dit tot de velletjes op zijn.
Neem de randen samen en vorm er een cirkel mee. Het hoeft niet perfect te zijn.
Strijk de randen extra in met boter en strooi er de geschaafde amandelen over. Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet het in een warme oven voor ongeveer 35 minuten (afhankelijk van je oven).
Mix ondertussen de mascarpone met de bloemsuiker, het ei en het snuifje zout.
Haal het gebakken deeg uit de oven en laat afkoelen.
Snijd de aardbeien in schijfjes.
Werk de galette af met een laagje mascarpone room en de schijfjes aardbeien. Bestuif de randen van de galette met bloemsuiker.
Smakelijk ❤️
Nog meer zin in aardbeien? Zoek dan hier naar meer inspiratie.
Hoogstraten Aardbeien … dan is’t goe!
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.