Skip to content Skip to footer

Gazpacho van cantaloupe

Mie en Place gazpacho van Cantaloupe

27 graden en een stralende zon.  Dat vraagt om frisse gerechtjes.  Zo’n koud soepje van meloen smaakt mij dan altijd.  Het leuke aan dit gerechtje is dat het een geheim ingrediëntje bevat.  Eentje dat je misschien niet zou verwachten, maar dat wel zorgt voor extra binding aan deze ijskoude gazpacho.  Gokje misschien?  Heb je vrienden op bezoek, want jaja, het kan weer dan kan je dit eenvoudig gerechtje pimpen tot een uitdagend kommetje.  Wat dacht je van een spiesje van meloen en mozzarella of liever krokant gebakken pancetta?  Wat extra maïskorreltjes en kort gestoofde sjalot zorgen voor een speels, whow effectje.
Verlang je buiten deze gapacho van cantaloupe naar nog meer gazpacho tijdens deze tropische hitte? Dan zal deze met meloen of deze met tomaten je zeker smaken.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Bedankt voor de inspiratie Culy.

1 kleine sjalot
500 g Cantaloupe
500 g maïskorrels uit blik
verse munt uit de tuin
sap van een halve limoen
120 ml water
sweet chilipoeder van Verstegen
zwarte peper
grof zeezout

Hoe maak je het:

Schil de sjalot en Cantaloupe en snijd in blokjes.  Spoel de mais en laat uitlekken.  Gebruik een blender om alles glad te mixen samen met het water.  Voeg munt, limoensap, sweet chilipoeder, peper en zout toe om je soep op smaak te brengen.  Vind je het soepje te dik?  Voeg dan nog een scheutje water toe.  Zorg ervoor dat je gazpacho ijskoud is wanneer je serveert.

Laat die tropische temperaturen maar komen!

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.