Skip to content Skip to footer

Gebakken brood met gekarameliseerde banaan

Wentelteefjes, verloren brood of gewonnen brood … je weet wel het lekkerste ontbijt uit je kindertijd?  Ik maakte deze lekkernij al eens met rabarber en aardbeien.  Volgens mij de allerlekkerste combo van de zomer, maar voor de herfst heb ik iets anders in petto.  Wat dacht je van gebakken brood met gekarameliseerde banaan?  Heerlijk toch!  Een makkelijk receptje om te maken in het weekend of op een weekdag want dit ontbijtje is in 5 minuutjes klaar en hiermee ga je werkelijk je dag in knallen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor het gebakken brood:
een klein ongesneden wit brood (kies voor een compact kwaliteitsbrood)
3 eieren
210 ml (amandel)melk (70 ml per ei)
zakje vanille suiker of 1 lepel suiker
1 klontje boter

Voor de gekarameliseerde banaan:
2 bananen
klontje boter
scheutje room
2 eetlepels donkere kandijsuiker

Hoe maak je het:

Maak het beslag voor het brood.  Meng de eieren, de melk en de suiker goed door elkaar.
Snijd het brood in dikke plakken.

Laat wat boter smelten in een pan.  De pan moet echt heet zijn.  Sop een sneetje brood in het beslag.  Bak het brood in de pan.  De binnenkant moet romig blijven, maar de buitenkant krokant.
Leg het brood op een borden.

Snijd de bananen in (niet te dunne) schijfjes.  Smelt een klontje boter in de pan.  Voeg de lepels suiker toe en roer goed tot het geheel begint te pruttelen.  Hou er rekening mee dat de suiker heel heet zal worden.  Schenk een scheutje room in de pan en schep vervolgens de bananen in de karamelsaus.

Schep de gekarameliseerde bananen op het gebakken brood en serveer meteen.

Fijne dag iedereen!

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.