Skip to content Skip to footer

Ik ben op vakantie en ik maak … heerlijke hapjes om samen van te genieten. Makkelijk, met verse producten en onwaarschijnlijk smaakvol.
Deze gebakken feta past helemaal in dit plaatje en zorgt voor een instant vakantie gevoel.
Heerlijk met een salade, pasta of als onderdeel van je hapjesplank. Hier gaat iedereen van smullen dus voorzie vooral voldoende brood om te dippen.
Varieer met kruiden en groenten voor afwisseling.
Tip: ben je met meer mensen? Voorzie dan verschillende vuurvaste schaaltjes.

Wat heb je nodig (voor 4 personen:
1 feta kaas
1 rode ui
1 groene paprika
1 tomaat
½ citroen
1 teentje look
olijfolie
oregano van Verstegen
sweet chili van Verstegen
Verse kruiden om te serveren, ik gebruikte struikbasilicum
Brood om erbij te serveren

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 190*C.
Spoel de groentjes en schil de ui. Snijd alles in hapklare stukjes.
Leg de feta in een vuurvast ovenschaaltje en schik de groentjes rondom. Besprenkel met olijfolie en het sap van een halve citroen. Kruid met oregano en sweet chili.
Zet ongeveer een half uurtje in een warme oven (afhankelijk van je oven). De feta mag lichtjes bruin worden.
Serveer de gebakken feta warm en met stukjes brood.  Je schept wat warme kaas en groentjes op je broodje.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs,