Gegratineerde mosselen als hapje … ja hoor! Ik postte eerder een receptje voor de bbq, maar zelfs als de zon niet van de partij is, kan je een zonnig startertje serveren. Dit receptje is er eentje om te onthouden want makkelijker kan het echt niet worden.
Mosselen, panko, kaas en witte wijn is hier de combo. Peterselie, look en de mosselkruiden van Verstegen zorgen voor de smaakmakers die dit gerechtje bijzonder maken.
Wat heb je nodig:
1 kg mosselen
50 g panko
50 g oude kaas (bijvoorbeeld Oud Amsterdam)
snuif lookpoeder
mosselkruiden van Verstegen
75 g boter
100 ml witte wijn
klein scheutje water
peterselie om af te werken
grof zout
Hoe maak je het:
Meng de panko met de geraspte oude kaas. Breng op smaak met lookpoeder.
Snipper de peterselie fijn.
Smelt de boter in een pannetje en zet opzij.
Borstel de mosselen schoon en spoel ze grondig met water. Verwijder de baard en gooi de mosselen die al open zijn weg. Stoom ze in witte wijn met de mosselkruiden van Verstegen tot ze net opengaan.
Haal de mosselen uit de pot om kort te laten afkoelen.
Schik een halve schelp met een mossel in een vuurvast schaaltje. Grof zeezout kan helpen om de mosselen te schikken en verhindert dat ze omvallen.
Strooi het panko/kaasmengsel rijkelijk over de mosselen. Napeer de gesmolten boter over het geheel. Zet de mosselen onder de grill tot ze net goudbruin zijn.
Serveer met brood en verse peterselie. Goedgekeurd door mijn proefteam thuis …
Smakelijk!
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.