Skip to content Skip to footer

Gegrilde groenten met pesto

Mie en Place gegrilde groenten met mozzarella

Wat hoor ik die weerman nu zeggen?  Dat we een voorsmaakje van de herfst gaan krijgen?  Aaahhh!  Zeg dat nu niet!  Elke vezel in mijn lijf roept: “Neeeeeen”.  Misschien kan ik die Frank omkopen met mijn eten?  Misschien heeft het weer medelijden met mij?  Ahja, Ik heb Camille net losgelaten in het middelbaar, die winter skippen, mag ik nu toch?  Eén keertje?  Of kan ik het weer beïnvloeden met een zomers gerechtje?  Ik ga dat laatste toch eens proberen.  Al is het maar om heel even te genieten van zonneke op mijn bord.  Bovendien zijn deze gegrilde groenten met pesto super snel klaar en geeft het me extra veel tijd om gezellig bij te kletsen met de liefste dochter van de wereld.  Zo ongelooflijk trots op haar ♥

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 gele courgette
4 tal kleine smaaktomaten
1 aubergine
1 bolletje (buffel)mozzarella
handvol pijnboompitten

Voor de pesto:

50 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
half bosje basilicum (ongeveer 30 g)
half bosje peterselie (ongeveer 30 g)
scheutje citroensap
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 ml lekkere olijfolie

Hoe maak je het:

Was de groentjes onder stromend water.  Snijd de courgette en de tomaten in schijfjes.  Gebruik een mandoline om de aubergine in linten te snijden.  Grill de courgette en de aubergine in een hete grillpan.  Neem de pan van het vuur.  Schud de pijnboompitten in de warme grillpan zodat ze een kleurtje krijgen. Zorg er wel voor dat de pitten niet verbranden want de pan is nog heet van de groenten.  Doe de pitten in de blender samen met de basilicum, de peterselie, het teentje look, peper, grof zout, geraspte Parmezaanse kaas en citroensap.   Mix fijn en voeg lekkere olijfolie toe. Snijd de mozzarella in schijfjes. Serveer de gegrilde groenten met schijfjes tomaat, de kaas, wat pesto en extra pijnboompitten.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,