Skip to content Skip to footer

Gegrilde groenten met pesto en burrata

Mie en place gegrilde groenten met pesto en burrata

De tijden dat ik op vrijdagavond, na een hele week werken, ons hele huis kon poetsen zijn voorbij.  Ik heb zelfs geen idee waar ik toen de energie van haalde? Tegenwoordig ben ik al lang tevreden wanneer ik vrijdag heelhuids haal 😊
Het hele huis poetsen werd in de loop der jaren vervangen door een gezinsmomentje rond het keukeneiland.  Niets is zo fijn om het weekend feestelijk in te zetten met een langgerekt aperitief moment en een tafel vol lekkers.  Gezellig bijkletsen, tijd maken voor elkaar en no nonsense eten.  Een pasta salade, een hapjesplank, verschillende bruschetta, tapas, sharing dishes, een pizza van de bbq, … het kan en mag allemaal!
Met deze gegrilde groenten met pesto en burrata scoor ik werkelijk bij iedereen.   De gegrilde snackpaprika’s en oven gegaarde tomaatjes serveer ik met smeuïge burrata en vers gemaakte pesto.  Werk af met gegrilde pijnboompitten, wat verse kruiden en knapperig brood.  Dit is eenvoudig en heerlijk.  Ga voor de lekkerste olijfolie, brood van de lokale ambachtelijke bakker, de beste burrata en kwaliteitsgroenten van bij ons.  Hoogstraten paprika’s en Hoogstraten tomaten dan is’t goed!

Wat heb je nodig (voor 1 plankje):

250 g Hoogstraten snoeptomaatjes
5-tal Hoogstraten snackpaprika’s
1 of 2 bolletjes burrata
olijfolie
pijnboompitten voor de afwerking
grof zeezout
zwarte peper
gedroogde basilicum
verse basilicum
stokbrood

Voor de pesto:
50 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
half bosje basilicum (ongeveer 30 g)
half bosje peterselie (ongeveer 30 g)
scheutje citroensap
zwart gemalen peper
grof zeezout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 g lekkere olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.
Spoel de tomaten en de paprika’s en dep ze droog.  Gril de kleine paprika’s in een grillpan, in de oven op de bbq.  Halveer de tomaatjes en leg ze op een ovenplaat.  Hussel ze met wat olijfolie door elkaar.   Kruid met grof zeezout en basilicum.  Laat de tomaatjes garen in de oven.  Doe dit niet te lang want dan worden ze bitter.
Maak ondertussen je pesto.  Rooster de pijnboompitten in een pannetje.  Houd een handje pitten apart voor de afwerking.  Doe de rest in de blender samen met de basilicum, de peterselie, het teentje look, peper, grof zout, geraspte Parmezaanse kaas en citroensap.   Mix fijn en voeg de lekkere olijfolie toe tot de gewenste dikte.

Serveer de gegrilde paprika’s en gegaarde tomaatjes met burrata, de verse pesto en het brood.  Werk af met verse kruiden, geroosterde pijnboompitten en olijfolie.

Smakelijk!

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.