Skip to content Skip to footer

Gegrilde kip Caprese

Mie en Place gegrilde kip caprese

De zomer is er, het schooljaar is afgelopen en de vakantie is eindelijk begonnen.  Redenen genoeg om dit alles te vieren met een klein feestje met mijn gezin.  Eventjes “ons” tijd om te onthaasten, te genieten en te profiteren van de huidige ideale avonden om de BBQ aan te steken.  Ik maak een heerlijke combo met kip, tomaten, mozzarella en pesto.  De pesto maak ik het liefst zelf en voor de tomaten kies ik de kleine smaaktomaatjes in verschillende kleuren.  Ik ben er gek op en de kleurtjes zorgen voor een mooi effect op je bord.  Serveren doe je dit met een kruidige salade met rucola, lekkere olijfolie en geroosterde pijnboompitten.  Ben jij ook iemand die elke dag kip kan eten, dan ga je dol zijn op deze gegrilde kip Caprese op de BBQ.  Genieten van de simpele, eenvoudige, maar ooh zo lekkere dingen die de zomer met zich meebrengt. Ik ben er helemaal klaar voor.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 kipfilets
olijfolie
grof gemalen zwarte peper
grof zeezout

Pesto:
50 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
half bosje basilicum (ongeveer 30 g)
half bosje peterselie (ongeveer 30 g)
scheutje citroensap
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 ml lekkere olijfolie

2 bolletjes mozzarella
400 g kleine tomaten in verschillende kleuren
enkele blaadjes verse basilicum voor de afwerking

Hoe maak je het:

Maak eerst de pesto en zet deze koud in de koelkast.
Spoel de tomaten en snijd ze in schijfjes.  Zet ze ook fris.

Tijd om de BBQ aan te steken! Zorg ervoor dat de barbecue goed op temperatuur is voor je begint te grillen.  Wrijf zowel de rooster als de kip in met een dun laagje olijfolie.  Door dit te doen gaat de kip niet kleven aan de rooster.  Kruid de kip met peper en zout. 

Laat de kip korsten boven de hete zone en verleg ze vervolgens naar een iets minder hete zone om rustig verder te garen.  Dit duurt ongeveer 8 minuten langs elke kant.  Het vlees moet wit zien vanbinnen.  Controleer dit grondig want zeker bij kip is dit belangrijk.

Verdeel met mozzarella over de kip en laat die een beetje smelten.  Dien de gegrilde kip op met pesto en de tomaten. 

Ik eet dit gerecht het liefst enkel met een salade, maar je kan er eventueel pasta of brood bij dee gegrilde kip Caprese eten.

Vier de zomer en geniet elke dag van de kleine eenvoudige dingen.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs