Skip to content Skip to footer

Gehaktballetjes curryroom

Mie en Place balletjes in currykokos

Kurkuma wordt al eeuwenlang geroemd om zijn krachtige eigenschappen, vooral dankzij de stof curcumine. Toch heeft ons lichaam moeite om curcumine goed op te nemen. Gelukkig is er een slimme combinatie die dit effect aanzienlijk versterkt: zwarte peper en een gezonde vetstof. Samen vormen ze een gouden trio dat de werking van kurkuma niet alleen ondersteunt, maar ook veel effectiever maakt.

In mijn keuken gebruikte ik de kruidenmixen van Verstegen om een romig gerecht te maken met gehaktballetjes, kokosmelk en groenten – een smakelijk bewijs dat gezondheid en genieten perfect samengaan.

Wat heb je nodig (4 personen):
500 g gehakt
gehaktkruiden
1 ei
paneermeel

1 gele courgette
1 groene courgette
1 zoete ui
1 rode paprika

1 blik kokosmelk

lookpoeder
gemberpoeder
zwarte peper
kurkuma
(hot) curry

(rijst)olie
lekker met rijst

Hoe maak je het:
Was de groenten en snijd ze in middelmatige blokjes.  Snipper de ui fijn.  Verwarm een beetje olijfolie met kurkuma en zwarte peper.  Meng goed door elkaar.
Voeg de ui toe en laat glazig worden.
          

Meng ondertussen het gehakt met het ei, gehaktkruiden en paneermeel.  Rol met schone handen balletjes.  Laat ze bruinen in de pan.  Voeg eventueel nog een beetje olie toe.
         

Schep de groenten in de stoofpan en sluit het deksel.  Kruid het geheel met de overige kruiden en voeg de kokosmelk toe.  Laat zachtjes gaar stoven.

Je gerecht is klaar wanneer de groenten en balletjes gaar zijn.
Dit gerecht is lekker met rijst.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.