Skip to content Skip to footer

Gemberlimonade

Mie en Place gemberlimonade

Laten we klinken op deze heerlijke nazomer.  Want zeg nu zelf hier kan je wel aan wennen, toch?  Nog even die blote benen, buiten eten en genieten van deze heerlijke gemberlimonade.  Nu kan je dit natuurlijk ook later in het jaar drinken want gember kan je makkelijk invriezen.  Makkelijk toch? 

Wist je dat gember oorspronkelijk een vaste plant uit Tropisch Azië is?  Tegenwoordig groeit de wortel in alle warme streken en wordt die niet alleen als smaakmaker gekweekt, maar ook voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.  Gember zou namelijk een ware boost voor je lichaam zijn. 

Nu moet ik hierbij wel zeggen dat ik mensen ken die helemaal niet van de geur of smaak van (te) veel gember houden.  Misschien heeft de liefde of haat voor gember ook iets te maken met je genen zoals we dit kennen bij koriander?  Hou jij er wel van dan is deze gemberlimonade echt iets voor jou.  Lekker verfrissend met citroen en munt dus laat die Indian Summer maar duren tot november.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

enkele takjes munt
3 tot 4 cm gember
4 citroenen (3 voor het sap en 1 extra)
honing (naar smaak)
1 liter water
ijsblokjes

Hoe maak je het:

Pers de citroenen uit en doe het sap (zonder pitjes) in een karaf.  Snijd de laatste (gewassen) citroen in schijfjes en doe deze ook in de kan. 
Schil de gember en snijd in schijfjes.  Voeg samen met de honing, de munt en het water bij het citroensap.  Laat de gemberlimonade rustig trekken in frigo.
Schep ijs in glazen en server de limonade (met wat extra munt) ijskoud.

Mmm ♥
Zoek je nog meer inspiratie met gember? Kijk dan even hier.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,