Geroosterde groenten en feta

Geroosterde groenten en feta

Ik liet me voor dit gerecht inspireren door een recept van mijn goede vriendin van Cuisine W.  Het fantastische aan dit gerecht is dat je kan experimenteren met verschillende groenten naargelang het seizoen.  Ik maak dit regelmatig klaar met verkruimelde fetakaas.  De kruidenmengeling met piri piri geven de geroosterde groenten met feta een mild pittige smaak en hierdoor passen ze ook perfect bij bijvoorbeeld gegrilde kip.  Je kan de mengeling kopen bij Oil & Vinegar.

Wat heb je nodig voor een ovenplaat vol:

3 dikke wortels
2 pastinaak
3 sjalotten
2 zoete aardappel
2 koolrabi
verse tijm
teentje look
2 ml olijfolie
3 eetlepels Rub Portuguese  van Oil & Vinegar
feta kaas
bieslook (of platte peterselie)

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 °C.  Schil de groenten en snijd ze in hapklare stukken.
Meng de olijfolie, de tijm (rits van de takjes de blaadjes) en de geperste look met de rubkruiden.
Verdeel de mengeling over de groenten en verdeel de groenten in een bakplaat bekleed met bakpapier of een bakmatje.
Bak de groenten 35 min in de voorverwarmde oven.
Verkruimel de feta en strooi deze over de nog warme groenten.  Werk af met wat verse bieslooksnippers.

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply