Geroosterde lentegroenten

Geroosterde lentegroenten

Wat hou ik van geroosterde lentegroenten.  Een simpel ovengerecht, maar ooh zo lekker.  Je hoeft enkel maar groenten te snijden en in de oven te zetten.  Makkelijk toch?  Ik vind geroosterde groenten heerlijk bij een stukje vlees of met kaas zoals feta of haloumi.  Dit is zo’n veelzijdig gerecht.  Ik maak dit regelmatig klaar, maar telkens  met verschillende groentemengelingen aangepast aan het aanbod van het  seizoen.  Met deze versie breng je het zuiden op je bord door de heerlijke pure smaak van verse tijm, lekkere olijfolie en de look.  Het blijft een kleurrijk toppertje in elk seizoen.

Wat heb je nodig voor een ovenplaat vol:

3 sjalotten
1 courgette
150 g champignons
3 wortels
2 rode paprika’s of zoete puntpaprika’s
1 stronk broccoli
150 g mini tomaatjes
verse tijm
teentje look
2 ml olijfolie
grof zeezout
zwart peper
1 rode chilipeper
fetakaas
basilicum

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 °C.  Schil de groentenen snijd ze in hapklare stukken.   Snijd de champignons niet te dun, hou de mini tomaatjes heel en maak mooie roosjes van de broccoli.
Meng de olijfolie, de tijm , de fijngesneden chilipeper, de look en peper en grof zout .
Verdeel de mengeling over de groenten en stort de groenten over een bakplaat bekleed met bakpapier of een bakmatje.
Bak de groenten 35 min in de voorverwarmde oven.
Verkruimel de feta en strooi over de nog warme groenten.  Werk af met wat verse basilicumsnippers.

Liefs,

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply