Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Onze gedachten zouden 1500 tot 2000 keer per dag wegfladderen van onze directe bezigheden.  Bij mij klopt dit zeker en vast, zeker bij geroosterde paprikasoep.  Ik ben een dagdromer.  Niet dat het me belemmert in mijn dagelijks functioneren, maar zo af en toe ga ik wel eens mentaal tijdreizen.  Ik denk dan spontaan terug aan leuke momentjes.  Herinneringen van de ondergaande zon op Ibiza, het warme strand, het helblauwe water, het fantastisch eten, de stralende snoet van onze dochter, het zalige gevoel van verbondenheid … Tot ik ergens in de verte iemand “vogel” hoor roepen.  Mijn man zijn manier om mij uit de wolken te halen … 🙂
Tijd om creatief te zijn met al mijn souvenirs uit mijn dagdromen.  Een gerecht met Ibiza-magic.  Een eenvoudige soep met groenten die eerst gegrild worden.   Zo lekker, puur, eenvoudig, maar boordevol smaak.
Zeg nu nog eens dat mijn dagelijks gefladder zinloos is?

Wat heb je nodig voor 1 liter soep:

5-tal lekkere tomaten
handvol kleine snoeptomaten (voor de afwerking)
1 kilo rode paprika’s
2 uien
½  bol look
1 liter groentebouillon
3 lepels olijfolie
peper
zout
verse basilicum
eventueel (soja)room voor de afwerking

Hoe maak je het:

Verwarm de oven alvast op 180°C.

Dit is zo makkelijk!  Super leuk om te maken.  Spoel de tomaten en de rode paprika.  Verwijder de zaadlijsten van de paprika.  Snijd de tomaten in 4 delen.  De kleine tomaten mogen in de helft gesneden worden.  Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de paprika’s met de bolle kant naar boven hierop.  Ook de tomaten mogen erbij.  Plet een halve bol look, je hoeft de teentjes niet te schillen Verdeel over de bakplaat.  Kruid het geheel met grof zeezout en sprenkel een tweetal eetlepels olijfolie over de bakplaat.  Rooster de groenten voor ongeveer 50 minuten in de oven.

Schil de ui en snijd in grove stukken.  Fruit de ui in een lepel olijfolie.  Voeg de geroosterde groenten bij de ui en roer alles goed om.  Hou de kleine geroosterde tomaatjes apart voor de afwerking.  Pel de geroosterde look en voeg deze samen met een liter groentebouillon bij paprika en ui.  Breng op smaak met peper en een beetje zout en laat zachtjes pruttelen.  Pureer met een staafmixer en laat nog even doorkoken.  Proef of de soep nog extra kruiding verdient.

Serveer de soep met de geroosterde tomaatjes, vers gesnipperde basilicum en eventueel een beetje room.
Hier krijg je toch zin in hé?

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply