Geroosterde pompoensoep met Sikkepit geitenkaas

Geroosterde pompoensoep met Sikkepit geitenkaas

Nieuwe maand, dus nieuwe afspraak bij mijn lievelingskaaswinkel in Brasschaat.  Deze keer stelde Anja van Lourdon me een kaas voor met de naam overjaarse Geit Sikkepit.  In mezelf moest ik toch wel even lachen met welke naam dit heerlijke kaasje door het leven moet gaan.  Ik wist meteen dat mijn bloginspiratie deze keer uit een verrassende hoek komen.  Of wat had je gedacht 😊  Laten we het eens hebben over overjaarse geiten?
Bij Klaver kaasmakerij uit Noord-Holland maken ze niet alleen kazen van koemelk, maar ook geitenkazen.  De melk voor de kazen komt van de eigen dieren die ze met liefde en aandacht verzorgen en dat proef je.  Stuk voor stuk kazen met een zuivere smaak.  De kaas waar ik mee aan de slag ga, is een oude geitenkaas die wel 40 weken gerijpt heeft.  De pittige smaak met een licht zoutkristalletje past perfect met het fluweelachtige van de geroosterde pompoensoep.  Van dit soepje maak je letterlijk bokkesprongen 😉  Vooruit met de geit … soep maken

Wat heb je nodig voor 1 liter soep:

800 g pompoen (ik gebruikte butternut pompoen of flespompoen)
olijfolie
1 blik tomatenblokjes
2 eetlepels tomatenconcentraat
2 teentjes look
1 zoete ui
ras el hanout
kaneel
zout
1 liter kippenbouillon
kokosmelk
Sikkepit Geitenkaas

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.

Begin met het roosteren van de pompoen.  Snijd hiervoor de lekkere groente in stukken en verwijder de pompoenpitten.  Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat.  Schil de ui en schik op de bakplaat.  Doe hetzelfde met enkele geplette teentjes look.  Besprenkel met olijflolie en kruid het geheel met kaneel, ras el hanout en een snuifje zout.  Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Doe de geroosterde pompoen met ui in een ruime pan en voeg de bouillon, de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en laat 10 minuten pruttelen.  Mix de soep fijn en laat nog even opkoken.  Voeg de kokosmelk toe en kruid eventueel nog bij met ras el hanout.
Serveer met stukjes heerlijke geitenkaas.  Leg het stukje kaas zeker mee op tafel want ik weet zeker dat je nog wil bij nemen.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print