Geroosterde venkel met sinaasappel

Geroosterde venkel met sinaasappel

Tijd nemen om te genieten van een heerlijk, licht en fris lunchgerechtje.  Zalig toch?  Nu het buiten zonniger wordt, denk ik onmiddellijk aan geroosterde venkel met sinaasappel.  Zo heerlijk en puur.  Wist je dat je de anijs smakende venkel verrassend kan combineren met citrusfruit zoals sinaasappel?   Waanzinnig hoor!

Venkel is zo veelzijdig.  Met venkel in de hoofdrol kan je kan super veel kanten op.  Ik vind deze groente het lekkerst wanneer die wordt geroosterd in de oven.  Heel eenvoudig met een beetje olijfolie, peper en zout.  Neem hiervoor je tijd en je wordt beloond met heerlijk gekarameliseerde venkel met net genoeg “bite” om me helemaal te winnen voor een lunchke in de tuin.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 venkel
beetje olijfolie
grof gemalen zwarte peper
grof zout
2 teentjes look
400 g cannellinibonen
1 verse rode chilipeper
zeste van sinaasappel
beetje vers geperst sinaasappelsap

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.
Verwijder de harde kern van de venkel en het groen.  Je kan het groen gebruiken om je salade af te werken of voor een ander gerecht.  Schaaf de verse venkel met een mandoline in dunne plakken.  Leg de plakken op een ovenplaat bekleed met bakpapier.  Besprenkel met een heel klein beetje olijfolie.  Plet 2 teentjes look met de platte zijde van je mes en leg ze tussen de venkel.  Kruid met peper en zout.  Snijd enkele zeste van sinaasappel en leg deze tussen de venkel op de ovenplaat.

Plaats de ovenplaat in de oven en rooster de venkel traag tot de venkel zacht is, maar nog wat “bite” heeft.
Haal de geroosterde, licht gekarameliseerde venkel uit de oven.

Spoel de bonen en meng ze onder de venkel samen met wat sinaasappelsap en flinterdun gesneden chilipeper.  Proef en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.  Serveer dit eenvoudig lunchgerechtje met knapperig vers brood.

Het zijn de simpele dingen die het leven bijzonder maken voor mij.

Liefs,

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply