Skip to content Skip to footer

Geroosterde wortelen met gember

Soms heeft groente niet veel nodig om te schitteren, behalve… een flinke dosis karakter.
Deze geroosterde wortelen met gember werden eerst kort beetgaar gekookt, daarna kregen ze een warm welkom op de grill mét een glaze van olie, azijn en honing. Gember en look van Verstegen zorgen voor die pittige diepgang, terwijl feta, amandelen en rozijnen het geheel afmaken.
Het resultaat? Een veggie gerecht dat smaakt alsof het rechtstreeks uit een zonnige keuken komt – perfect bij couscous, of gewoon als ster op je bord.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
bussel jonge wortelen, geschild en in gelijke stukken
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel honing (ik gebruik enkel honing van de imker uit onze straat)
lookpoeder 
gemberpoeder 
zout
peper
80 g feta, verkruimeld
2 eetlepels amandelen, grof gehakt en geroosterd
2 eetlepels rozijnen
verse peterselie voor de afwerking

Hoe maak je het:
Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook. Kook de wortelen 4–5 minuten, tot ze net beetgaar zijn. Giet af en dep droog.

Maak de glaze.  Meng hiervoor in een kommetje de olijfolie, azijn, honing, look, gember, zout, peper.
💡Wist je dit?  Een glaze is een dun laagje saus of mengsel waarmee je groenten of vlees bestrijkt tijdens het grillen of roosteren. Het geeft glans én extra smaak, vaak met een zoet-zure balans zoals olie, azijn en honing.

Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Leg de wortelen op de grill en bestrijk ze royaal met de glaze. Rooster ze 6–8 minuten, keer regelmatig en bestrijk nog eens tussendoor.

Leg de geroosterde wortelen met gember op een schaal. Bestrooi met verkruimelde feta, geroosterde amandelen en rozijnen. Werk af met wat extra verse kruiden en eventueel nog een scheutje van de overgebleven glaze.

💡Tip: door de wortelen eerst kort te koken, blijven ze sappig vanbinnen en krijgen ze toch die heerlijke, licht gekarameliseerde grillstrepen.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.