Gevulde paprika met aardappels

Gevulde paprika met aardappels

Gevulde paprika met aardappels, feta en pesto lijkt misschien een gewaagde combinatie, maar dit is echt heerlijk.  De rokerige smaak van de paprika’s past fantastisch bij de feta en de pesto maakt het geheel smeuïg en vullend.   Ik maak mijn pesto altijd zelf, maar je kan natuurlijk ook goede pesto uit de winkel gebruiken.  Ik maak altijd genoeg pesto zodat ik extra vulling heb.  De aardappeltjes met de pesto en feta smaken immers de volgende dag “koud” zo lekker dat je meteen een speciale, alternatieve aardappelsalade hebt.  Handig toch?
Dit recept komt uit één van mijn lievelingskookboeken Veggi van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Wat heb je nodig voor 4 personen (en stiekem ook voor de lekkere aardappelsalade):

300 g krielaardappeltjes
4 rode paprika’s
1 eetlepel olijfolie
200 g fetakaas
zeezout
versgemalen zwarte peper
handje basilicum voor de afwerking

Voor de pesto:
50 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
half bosje basilicum (ongeveer 30 g)
half bosje peterselie (ongeveer 30 g)
scheutje citroensap
zwart gemalen peper
grof zeezout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 g lekkere olijfolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 200°C.  Breng de aardappels aan de kook in een ruime pan gezouten water.  Omdat het krielaardappeltjes zijn, hoef je ze op voorhand enkel te spoelen en niet te schillen.  Kook ze een 12-tal minuten, tot ze net gaar zijn.  Giet ze af en laat ze aan de kant wat afkoelen.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.  Je hoeft de paprika’s niet te schillen.  Besprenkel de buitenkant met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de aardappels in twee en doe ze in een schaal.  Snijd de feta in kleinere blokjes en doe bij de aardappels.
Maak nu de pesto.  Vermeng de pesto goed met de aardappels en de feta.
Schep de vulling in de gehalveerde paprika’s.  Bewaar de overschot van de vulling in de koelkast.  Zet de paprika’s 40 tot 45 minuten in de oven.  De bovenkant mag mooi bruin worden.
Strooi voor het opdienen wat verse basilicum over je gerechtje.

Liefs,

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply