Gevulde savooikool met oosters gehakt

Gevulde savooikool met oosters gehakt

Iedereen kent savooikool verwerkt tot puree.  Lekker, maar je kan er nog zoveel meer mee.  Je vindt de savooikool (of groene kool) in de winkel tijdens de wintermaanden.  Ideaal want deze groente is rijk aan vitamine C en mineralen.  Ik ga de oosterse sfeer op en verwerk de kool tot heerlijke pakketjes.  En geen paniek, met de overschot van de kool kan je nog steeds stoemp maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

enkele bladeren van een savooikool (ongeveer 3 per persoon)
500 g gehakt
3 lente-uitjes
handvol verse koriander
3 teentjes look
4 cm gember
peper en zout
1 ei
100 g paneermeel
30 g woknoedels
wokolie

Zo maak je het:

Snij de koriander fijn en zet even opzij.

Versnipper het wit van de lente-uitjes, de look, de gember.  Bak dit alles even kort aan in een beetje wokolie.

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de gestoofde uitjes met de look en de gember.  Breng op smaak met de fijn gesneden koriander en wat peper en zout.

Breng water aan de kook in een ruime pot.  Voeg zout toe.  Dit zorgt ervoor dat de bladeren mooi groen gaan blijven.

Verwijder de buitenste, harde bladeren van de savooikool .  Haal de volgende bladeren van de kool en was ze zorgvuldig.  Blancheer de bladeren kort in kokend water.  Zorg ervoor dat je maximaal 3 bladeren tegelijkertijd in het kokend water legt (bewaar wat kookvocht).

Laat de bladeren uitlekken en snij de dikke, middelste nerf weg.  Vul de bladeren met hoopjes gemengd gehakt, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.  Maak pakketjes.  Ik voorzie ongeveer 3 pakketjes per persoon.

Bak de rolletjes kort aan in wat wokolie.  Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan.  Voeg wat savooivocht toe.

Ondertussen kan je de woknoedels bereiden.

Serveer de pakketjes met de woknoedels.  Werk af met snippers van het groen van de lente-uitjes en enkele blaadjes koriander.  Wat zoetzure saus erbij vonden wij wel lekker.

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply