Skip to content Skip to footer

Gin tonic met peer en kaneel

Mie en Place gin tonic met peer

Een gezellig etentje starten doe je meestal met een apéroke.  Dit kan eentje zonder alcohol zijn, maar een cocktail, bubbels of een heerlijke gin tonic passen ook in de rij.  Te zoete drankjes remmen de eetlust af.  Terwijl een bittere smaak dan weer je honger opwekt.
Om een perfecte gin tonic te maken hou je rekening met de verhoudingen.  Ga voor 1 deel gin en 3 delen tonic voor de beste smaakcombinatie.
Zorg voor een ijskoud glas en vergeet ook geen extra ijsblokjes in je glas te doen.
Je drankje aftoppen met een mooie garnering zorgt niet alleen voor een leuk effect, je geeft je gin-tonic ook je eigen toets.  Hierbij is de kunst om te durven experimenteren.  Welke garnituur bij welke gin past is erg persoonlijk en naar eigen smaak.
Ik kies deze keer voor een London Dry gin met peer en kaneel.  De peer zorgt voor een zoete noot terwijl de kaneel ervoor zorgt dat het niet gaat overheersen.  Lekker met een neutrale tonic.  Ideaal op een koude dag.

Wat heb je nodig:
50 ml gin
150 ml neutrale tonic
1 partje (schijfje) peer
1 kaneelstokje

Hoe maak je het:
Vul het glas met ijs en draai enkele keren rond (eventueel met een lepel).  Nu is je glas gekoeld.
Voeg de gin toe en schenk daarna de tonic in.  Garneer met de peer en het kaneelstokje en roer enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Laat deze gin tonic met peer en kaneel smaken.

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.