Gin-tonic met veenbessen

Gin-tonic met veenbessen

Get your party starting met deze gin-tonic met veenbessen.  Wil je jouw feestje een speciale start geven? Dan zit je altijd juist met een lekkere en aantrekkelijke cocktail.  Wil je deze cocktail zelf maken? Kies dan voor mijn favoriete frisse, wintercocktail.

Wat heb je nodig voor één cocktail:

1 grote koffielepel van het veenbessenpuree:
50 g verse veenbessen
15 g suiker
2 eetlepels water
enkele druppels limoensap
zeste van sinaasappel

50 ml gin
1 flesje tonic

ijsbol of ijsblokjes
verse veenbessen
limoensap en suiker voor een mooi suikerrandje aan je glas

Hoe maak je het?

Breng de verse veenbessen, de suiker en het water aan de kook.  Zet een deksel op de kookpot.  Laat kort inkoken tot je een soort confituur krijgt.  Breng op smaak met limoensap en 1 theelepel zeste van sinaasappel.  Mix de confituur fijn en laat afkoelen aan de kant.

Vul een glas met de ijsblokjes.  Roer met een roerlepel de ijsblokjes goed in het glas rond zodat het gekoeld is.  Giet eventueel smeltwater uit het glas.

Zet 2 bordjes klaar. Eentje met limoensap en eentje met fijne suiker.  Dompel de rand van je glas eerst in het limoensap en dan in de suiker om een mooi suikerrandje te verkrijgen.

Vul het glas met ijs of met een leuke ijsbol. Doe 1 volle koffielepel veenbessenpuree in de shaker samen met de gin. Voeg enkele ijsblokjes toe en schud krachtig.Zeef alles met een strainer (zeefje) in het gekoelde glas.

Vul het glas aan met tonic naar keuze.  Voor alle gin-tonics geldt de 1/3- verhouding.  Voor elk deel gin dat wordt gebruikt, voeg je dus 3 delen tonic toe.  Dit kan je vergelijken met iets meer dan een half flesje.  Werk je feestcocktail af met enkele verse veenbessen en een leuk rietje.

Fijne feestdagen!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply