Skip to content Skip to footer

Gnocchi met romige paddenstoelen

Gnocchi met romige paddenstoelen

Heerlijk om na een drukke werkdag nog even te gaan wandelen.  Mijn hoofd is dan meestal helemaal leeg, maar na zo’n fikse wandeling begint mijn maag toch ook stilaan te knorren.  Wanneer we dan na een uurtje in de natuur ontspannen thuis komen, ben ik altijd blij dat ik in mijn voorraadkast kan duiken. 
Ja hoor, ook bij mij moet het soms snel gaan, zeker wanneer ik hangry dreig te worden 😉. 
Eén van de gerechtjes die ik dan graag maak, is gnocchi met romige paddenstoelen.  Je tovert het op één twee drie op tafel en het wordt werkelijk door iedereen gesmaakt.  Gek hoe die snelle maaltijden plots toppers worden terwijl ze zo eenvoudig zijn. 
Champignons zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar de herfst brengt wel de lekkerste paddenstoelen voort.  Ik kies in dit recept voor een mengeling van witte paddenstoelen en kastanjechampignons die een veel vollere en nootachtige smaak hebben.  Wist je dat portobello’s ook heerlijk met gnocchi smaken? 
De deegkussentjes van aardappel kan je tegenwoordig overal kopen, maar je maakt gnocchi makkelijk zelf en je kan ze bovendien ook (gekookt) invriezen.  Handig voor die momenten dat je wat minder tijd hebt, maar toch vers wilt koken.
Een herfstige veggie maaltijd vol van smaak is voor mij de perfecte snelle maaltijd na het wandelen.  Wil je toch liever wat vlees op je bord dan zijn spekjes de aanvulling die je zoekt.    

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Gnocchi (voorzie ongeveer 100 g per persoon)
Romige paddenstoelen:
2 sjalotjes
1 teentje look
klontje boter
250 g witte champignons
250 g kastanjechampignons
vers gemalen nootmuskaat
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
verse tijm
250 ml room

Hoe maak je het:

Smelt wat boter in een pan en bak de gekookte gnocchi goudbruin.  Haal ze uit de pan en zet aan de kant. 
Snipper de look en de sjalotjes fijn.  Verwarm eventueel opnieuw een beetje boter in de pan en fruit de ui met look aan.  Look mag niet te hard bakken anders gaat die bitter smaken.  Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes.  Bak de champignons aan en kruid ze met peper, zout, nootmuskaat en wat verse tijm.  Schep de gnocchi terug in de pan en giet er wat room bij.  Laat de saus zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte. 

Snel aan tafel voor deze heerlijke gnocchi met romige paddenstoelen ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,