Ik hou van de stilte van de ochtend. De dag voelen ontwaken en nog even genieten van een “rust” momentje voor de “rush” weer begint. Mijn zen moment gaat altijd gepaard met een ontbijt, granola met yoghurt en wat vers fruit is de ideale starter. Hoewel ik lekker, vers brood van bij de bakker of homemade brood ook echt kan smaken hoor. Het zit hem waarschijnlijk in de afwisseling.
Ik gebruik mijn recept als basis want je kan variëren naar behoefte. Ik gebruik veel rozijnen, chocolade en kaneel geeft de granola een warm karakter. Je kan ook kiezen voor noten en zaden. Voeg je favoriete seizoensfruit en yoghurt toe en je bent klaar voor een fantastische start van een nieuwe dag.
Je kan de granola een hele tijd bewaren in een goed afgesloten glazen pot.
Wat heb je nodig:
Het basisrecept:
250 g havermoutvlokken
snuifje zeezout
1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
3 eetlepels agavesiroop (ahornsiroop of vloeibare honing)
3 eetlepels kokosolie (je kan er ook voor kiezen om andere plantaardige olie te gebruiken)
Extra’s:
100 g gemende noten (ik gebruik altijd een mix van hazelnoten, walnootpitten, cashewnoten)
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
50 g pijnboompitten
50 g amandelschilfers (of noten)
20 g sesamzaad
20 g chiazaad
20 g lijnzaad
of
50 g rozijnen,
50 g gedroogde kokos
50 g chocolade pallets
Serveren met:
Skir, Griekse yoghurt, …
vers fruit
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 160 °C.
Meng de afgewogen havermoutvlokken met de kokosolie, de agavesiroop en het snuifje zout toe. Breng op smaak met wat kaneel.
Voeg eventueel de extra toe (noten, zaden, pitten).
Verdeel het mengsel op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Roer na 15 minuten even om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voeg eventueel rozijnen en de chocolade toe.
Schep alles in een schone bokaal.
Serveer de granola met yoghurt en vers fruit uit het seizoen.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs

