Granola

Granola

Ik hou van de stilte van de ochtend.  De dag voelen ontwaken en nog even genieten van een “rust” momentje voor de “rush” weer begint.  Mijn zen moment gaat altijd gepaard met een ontbijt, granola met yoghurt en wat vers fruit is de ideale starter.  Hoewel ik lekker, vers brood van bij de bakker ook echt kan smaken hoor. Het zit hem waarschijnlijk in de afwisseling.
Ik gebruik mijn recept als basis want je kan variëren naar behoefte.  Ik gebruik veel zaden en noten voor een volle smaak en de kaneel geeft de granola een warm karakter.  Voeg je favoriete seizoensfruit toe en je bent klaar voor een fantastische start van een nieuwe dag.
Je kan de granola een hele tijd bewaren in een goed afgesloten glazen pot.

Wat heb je nodig:

250 g havermoutvlokken
100 g gemende noten (ik gebruik altijd een mix van hazelnoten, walnootpitten, cashewnoten)
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
50 g pijnboompitten
50 g amandelschilfers (of noten)
20 g sesamzaad
20 g chiazaad
20 g lijnzaad
snuifje zeezout
1 eetlepel kaneel
3 eetlepels agavesiroop (ahornsiroop of vloeibare honing)
3 eetlepels kokosolie (je kan er ook voor kiezen om andere plantaardige olie te gebruiken)

Voor de afwerking kan je experimenteren met rozijnen, (gedroogd) fruit, yoghurt, (gedroogde) kokos gehakte chocolade enz

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 160 °C.
Hak de noten grof.
Meng de afgewogen havermoutvlokken, pitten, zaden en noten met elkaar.
Voeg de kokosolie, de agavesiroop en het snuifje zout toe.  Breng op smaak met wat kaneel.
Verdeel het mengsel op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven.  Roer na 15 minuten even om.  Haal uit de oven en laat afkoelen.
Werk af op je favoriete manier.

Liefs

mieke

 

 

image_pdfimage_print

2 Comments

  • Mieke
    10 augustus 2016 21:14

    Oooh! Wat fijn om te lezen! Bedankt voor je leuke reactie. Liefs Mieke

  • Karina
    9 augustus 2016 17:51

    Mieke, heb de granola gemaakt en hij smaakt superlekker 👍👍
    Leuke blog waar ik regelmatig ideetjes opdoe!

Leave a Reply