Groene salade

Groene salade

Salades zijn lekker als lunch of als bijgerecht zeker met het mooie weer in aantocht.  Met een beetje extra moeite maak je echter van een eenvoudige salade een superfood salade.   Met lekkere ingrediënten zoals avocado, Romeinse sla, selder, lente-uitjes en kip trakteer je jezelf op een fantastisch smaakvolle en volwaardige groene salade.  De avocado dressing geeft dit pareltje de nodige schwung en de selder zorgt voor het pittige.  Dit is niet alleen een lust voor het oog, maar een must eat voor iedereen die graag geniet.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de salade:
4 kropjes Romeinse sla
4 stengels bleekselder
2 avocado’s
4 lente-uitjes
4 kipfilets (gekookt en afgekoeld)
limoensap
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout

Voor de avocadodressing:
2 rijpe avocado’s
½ l magere yoghurt (gebruik Griekse yoghurt wanneer je een dikkere dressing wenst)
beetje limoensap
handvol verse bieslook (peterselie of koriander kunnen ook)
1 teentje look
snuifje paprikapoeder
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout

Hoe maak je het:
Scheur de blaadjes van de Romeinse sla in grove stukken en was deze onder stromend water.  Laat ze goed uitlekken.

Spoel de stengels selder en snijdt deze in fijne maantjes.  De lente-uitjes mag je in dunne ringen snijden.

Kook de kipfilets in kippenbouillon en laat ze afkoelen.  Scheur (of snijd) het kippenvlees in hapklare porties.  Besprenkel de stukjes kip met wat limoensap.  Je kan ook afgekoelde gebraden kip gebruiken.
Vul een mooie slakom met de Romeinse sla, de stukjes kip en overige groenten.

Voor de dressing neem je eerst rijpe avocado’s en een blender.  Halveer de avocado’s in de lengte. Duw voorzichtig een scherp mes in de pit en trek hem er vervolgens uit. Schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Mix de avocado samen met de yoghurt en het limoensap.  Je kan de dressing helemaal glad mixen of kiezen voor nog een beetje structuur.  Pers een teentje look bij de dressing.  Breng op smaak met grof zeezout, vers gemalen zwarte peper en een snuifje paprikapoeder.  Snipper de bieslook fijn en meng alles voorzichtig onder elkaar.

Werk deze heerlijke salade af met partjes avocado.  Doe dit pas op het einde om verkleuring te voorkomen.

Serveer met de heerlijke dressing en nog een kleine draai van de pepermolen.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply