Skip to content Skip to footer

Groenten en papillot met Feta

Mie en Place groenten en papilotte met Feta

Af en toe heb ik momenten dat ik angst heb om tijd te kort te hebben voor al mijn ideetjes die in mijn hoofd ontluiken.  “Mijn hoofd in de wolken” lijkt tjokvol plannen te zitten waar iets mee gedaan moet worden.  Om mezelf geen tijdsdruk te bezorgen heb ik een mentale bucketlist gemaakt met dingen die ik graag zou zien, doen of realiseren.  Dit helpt me om rust te creëren, terwijl Nick zorgt voor het gezonde tegengewicht want eerlijk waar, sommige van mijn ideetjes zijn werkelijk waanzinnig.  Enfin, één van de haalbare ideetjes is een reis naar Santorini maken.  De witte huisjes en de blauwe accenten hebben iets magisch en al dat moois wil ik dus eens gezien hebben.  Bovendien is Griekenland natuurlijk ook het land van Feta. Een heerlijke, hartige en zoute kaas waar ik niet aan kan weerstaan.  Zeker niet wanneer die gerijpt is in houten vaten.  Deze “Flegga” feta Groenten en papillot met Feta is zo smaakvol dat het werkelijk je gerecht naar een hoger niveau kan tillen.  Ben je nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere kaasje dan hoef je niet perse naar het adembenemende natuurreservaat Valia Calda op het Pindos-gebergte (jammer hé). Je kan gewoon langs Lourdon gaan om nadien bij deze fantastische groenten en papillot met Feta weg te dromen naar een ideetje dat misschien wel eens vorm zou kunnen krijgen.  Wie weet?

Wat heb je nodig  (voor 4 personen):

1 groot stuk Flegga feta
2 rode uien
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
1 aubergine
20 tal mini krieltjes
1 groene courgette
1 gele courgette
kleine tomaatjes in verschillende kleuren
verse oregano
verse tijm
4 teentjes look
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het:

En papillot is een lekkere, gezonde en makkelijke manier om groentjes te bereiden in de oven of op de BBQ.  Je kan de pakketjes op voorhand bereiden en nadien in de oven zetten.  Handig dus als je bezoek krijgt. 

Mijn tips op een rijtje:
– Sluit de pakketjes heel zorgvuldig, maar niet te strak zodat er warme lucht kan circuleren in de pakketjes. 

– Gebruik geen vetstof, maar laat de groenten garen in hun eigen vocht. 
Let op de verschillende gaartijden van de ingrediënten.  Laat de groenten met een korte kooktijd heel en snijd die met een langere kooktijd in stukjes. 

– Gebruik bakpapier in plaats van aluminiumfolie. 

– Voeg smaakmakers toe zoals kruiden en look om je gerecht op te peppen.

Verwarm de oven op 200°C.
Spoel de groenten en snijd ze in stukjes rekening houdend met de verschillende gaartijden.  Neem een groot stuk bakpapier per persoon, schik je ingrediënten erop.  Voeg de verse kruiden toe samen met een geplet teentje look per pakketje.  Kruid met zout en peper en rol vervolgens de randjes op tot je de vorm krijgt van een halve maan.
Leg de papillotes in de warme oven en laat de groentjes garen.  Dit duurt ongeveer een half uurtje afhankelijk van je oven.
Serveer de groenten met de overheerlijke Feta.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,